Graikijos saloje per konfliktą tarp prieglobsčio prašytojų sužeisti trys žmonės | KaunoDiena.lt

GRAIKIJOS SALOJE PER KONFLIKTĄ TARP PRIEGLOBSČIO PRAŠYTOJŲ SUŽEISTI TRYS ŽMONĖS

  • 0

Mažiausiai trys žmonės buvo sužeisti per konfliktą tarp prieglobsčio prašytojų Graikijos Samo saloje, antradienį pranešė šaltiniai policijoje.

Incidentas įvyko Vačio mieste vėlai pirmadienį. Konfliktavo, kaip manoma, sirai ir afganai.

Vėliau prie stovyklos kilo gaisras, kurį pareigūnai suvaldė anksti antradienį.

„Pusė iš 6 tūkst. žmonių, įstrigusių Vačio stovykloje Same, yra moterys ir vaikai“, – socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė medikų labdaros organizacija „Gydytojai be sienų“ (MSF).

„Šis košmaras turi baigtis! Vaikai ir kiti pažeidžiami žmonės turi būti evakuoti iš Graikijos salų į saugų prieglobstį“, – nurodė organizacija.

Egėjo jūros salose netoli Turkijos yra daugiau kaip 32 tūkst. migrantų ir pabėgėlių. Dauguma jų gyvena labai perpildytose, nehigieniškose stovyklose, kur neretai prasiveržia smurtas.

Rugsėjo mėnesį viena moteris žuvo, o dar keliolika žmonių buvo sužeisti Morijos stovykloje Lesbo saloje – labiausiai perpildytame Graikijos migrantų centre.

Morijos stovykloje, kurioje yra mažiau nei 3 tūkst. vietų, gyvena daugiau kaip 13 tūkst. žmonių. Daugelis jų miega palapinėse už stovyklos teritorijos.

Graikijoje yra maždaug 70 tūkst. prieglobsčio prašytojų, daugiausia sirų ir afganų. Nuogąstaujama, kad Turkijos pradėtas puolimas Sirijoje išprovokuos naują migracijos į Europą bangą.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS