Gubernatorius: per Rusijos apšaudymą Severodonecke žuvo mažiausiai 12 žmonių | KaunoDiena.lt

GUBERNATORIUS: PER RUSIJOS APŠAUDYMĄ SEVERODONECKE ŽUVO MAŽIAUSIAI 12 ŽMONIŲ

Per Rusijos apšaudymą Rytų Ukrainos Severodonecko mieste žuvo mažiausiai 12 žmonių, dar 40 buvo sužeisti, ketvirtadienį pranešė regiono gubernatorius Sergijus Gaidajus, Maskvos armijai toliau lėtai skverbiantis į Donbasą.

Luhansko srities gubernatorius socialinėje žiniasklaidoje pareiškė, kad „Severodonecke yra 12 žuvusiųjų ir daugiau nei 40 sužeistųjų“, jis kaltino Rusijos pajėgas iš sunkiųjų ginklų "nesirenkant“ šaudant į miestą bei pridūrė, kad aukų skaičius dar gali didėti.

S. Gaidajus sakė, kad atakos prasidėjo anksti ketvirtadienį ir tęsiasi iki vakaro. „Informacija apie žuvusiųjų ir sužeistųjų skaičių dar tikslinama, nes apšaudomos teritorijos apžiūrėti neįmanoma“, – sakė jis.

Severodoneckas, kuriame iki karo gyveno kiek daugiau nei 100 tūkst. žmonių, yra pagrindinis Rusijos kariuomenės tikslas jai siekiant užimti rytinį Donbaso regioną. Rytų pramonės centras ir jam giminingas Lysyčansko miestas sudaro paskutinę Ukrainos pasipriešinimo kišenę mažesniame iš dviejų Donbaso karo zoną apimančių regionų.

 

Gairės: karas Ukrainoje, Severodoneckas, Sergijus Gaidajus, žuvo 12 žmonių
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS