Gynybos ministras: Izraelis suras ir likviduos „Hamas“ vadovą Gazos Ruože | KaunoDiena.lt

GYNYBOS MINISTRAS: IZRAELIS SURAS IR LIKVIDUOS „HAMAS“ VADOVĄ GAZOS RUOŽE

  • 6

Izraelio gynybos ministras Yoavas Gallantas (Joavas Galantas) šeštadienį pažadėjo, kad šalies pajėgos suras ir likviduos palestiniečių kovotojų grupuotės „Hamas“ vadovą Gazos Ruože Yahya Sinwarą (Jahją Sinvarą).

„Mes surasime Sinwarą ir jį likviduosime“, – pareiškė Y. Gallantas per spaudos konferenciją, Izraelio pajėgoms tęsiant gatvių mūšius su „Hamas“ kovotojais palestiniečių anklavo teritorijoje.

„Gazos gyventojams sakau: jei pasieksite jį anksčiau už mus, tai sutrumpins karą.“

Netrukus po to, kai prasidėjo Izraelio ir „Hamas“ karas, Izraelis pareiškė, kad Y. Sinwaras yra „vaikštantis numirėlis“ ir kad jis bei grupuotės karinio sparno lyderis Mohammedas Deifas (Mohamedas Deifas) yra pagrindiniai kariuomenės taikiniai šiame konflikte.

Saugumo šaltiniai už Gazos Ruožo ribų teigia, kad Y. Sinwaras ir M. Deifas šiuo metu slapstosi Gazos Ruože po žeme „Hamas“ įrengtame karinių tunelių tinkle.

Y. Gallantas taip pat sakė, kad Izraelio pajėgos atkakliai kovoja Gazos Ruožo teritorijoje.

„Mes užbaigėme [Gazos miesto] apsupimą. IDF [Izraelio kariuomenės] pajėgos veikia iš pietų ir šiaurės [nuo Gazos miesto] ir įžengė į apgyvendintas teritorijas“, – pažymėjo ministras.

Spalio 7-ąją „Hamas“ kovotojai įsiveržė per sieną ir, pasak Izraelio pareigūnų, nužudė mažiausiai 1,4 tūkst. žmonių, daugiausia civilių, bei paėmė mažiausiai 240 įkaitų.

Po šio išpuolio Izraelis prieš „Hamas“ kontroliuojamą anklavą pradėjo vykdyti nesiliaujančią bombardavimo kampaniją, per kurią, Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, šioje teritorijoje žuvo daugiau kaip 9,2 tūkst. žmonių, daugiausia civilių.

Izraelis taip pat įvedė paralyžiuojančią Gazos Ruožo apsiaustį, dėl kurios jo gyventojams labai trūksta maisto, vandens, vaistų ir degalų.

„Hamas“ yra palestiniečių kovotojų grupuotė, valdanti Gazos Ruožą; ji buvo įsitraukusi į keletą karų su Izraeliu nuo Gazos Ruožo perėmimo 2007-aisiais. Grupuotę teroristine yra pripažinęs Izraelis, Jungtinės Valstijos, Europos Sąjunga, Jungtinė Karalystė bei kai kurios kitos valstybės.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

G

Labai gudrūs komentatoriai palaikyti vieną ar kitą pusę, tačiau jei reikėtų sudalyvauti apklausoje ir atsakyti: ar išnuomotų savo butą palestiniečių šeimai? Smalsu būtų sužinoti kiek gerbėjų liktų. Viskas labai lengva per atstumą.

Pilietis

Geriau susirinktu nausedijas su visais žydais ir gryžtu žydijon, o ne ieškotu užgrobtose teritorijose tu kurie už laisve kovoja

Jau

Žydai jau surado virš 10 000 Jahja Sinwarų ir juos likvidavo. Nenurims okupantai, kol nelikviduos visų 2 500 000 Gazos gyventojų. Pasaulio teisuoliai, kodėl tylite?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS