„Hamas“: joks Izraelio įkaitas negrįš gyvas, jei nebus įvykdyti grupuotės reikalavimai | KaunoDiena.lt

„HAMAS“: JOKS IZRAELIO ĮKAITAS NEGRĮŠ GYVAS, JEI NEBUS ĮVYKDYTI GRUPUOTĖS REIKALAVIMAI

  • 5

Palestiniečių kovotojų grupuotė „Hamas“, Gazos Ruože kariaujanti su Izraeliu, sekmadienį pagrasino, kad nė vienas įkaitas nepaliks teritorijos gyvas, jei nebus įvykdyti grupuotės reikalavimai.

„Nei fašistinis priešas ir jo arogantiška vadovybė (...), nei jo rėmėjai (...) negalės pasiimti savo belaisvių gyvų be mainų, derybų ir pasipriešinimo reikalavimų įvykdymo“, – sakė „Hamas“ ginkluotojo sparno atstovas Abu Obeida per televiziją, turėdamas omenyje Izraelyje įkalintų palestiniečių paleidimą.

Izraelis paskelbė karą „Hamas“ po to, kai per precedento neturintį išpuolį spalio 7 dieną kovotojų grupuotė nužudė 1,2 tūkst. žmonių ir, Izraelio duomenimis, paėmė 240 įkaitų.

„Hamas“ vadovaujamos Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, per Izraelio puolimą Gazos Ruože žuvo mažiausiai 17,7 tūkst. žmonių, dauguma jų – moterys ir vaikai.

Per trumpas paliaubas dešimtys įkaitų iš Izraelio ir kitų šalių buvo išlaisvinti mainais į žydų valstybės kalėjimuose laikomus palestiniečių kalinius.

Per gruodžio 1 dieną žlugusias savaitės trukmės paliaubas buvo išlaisvinti 105 grupuotės laikyti įkaitai, tarp jų 80 žydų, o Izraelis paleido 240 įkalintų palestiniečių.

Šeštadienį Izraelis skelbė, jog palestiniečių teritorijoje tebėra 137 įkaitai.

Deryboms tarpininkaujantis Kataras sekmadienį sakė, kad tęsiamos pastangos sutarti dėl naujų paliaubų ir įkaitų paleidimo, bet perspėjo, kad nepertraukiamas Izraelio bombardavimas „susiaurina langą“ sėkmingai pasiekti rezultatą.

A. Obeida teigė, kad grupuotė tęs kovą su Izraelio pajėgomis.

„Mes neturime kito pasirinkimo kaip kovoto su barbarišku okupantu kiekviename rajone, gatvėje ir alėjoje, – sakė jis. – Priešas vykdo holokaustą siekdamas palaužti mūsų pasipriešinimo jėgą (...) Bet mes kaunamės savo žemėje šventame kare.“

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Viskas

Viskas pagal zydu istatyma akis uz aki dantys uz danti

TAIKOS !!

Taip ,zydai arabijoje yra okupantai,bet jie tiek daug amziu neturejo savo valstybes!! tai labai skaudu,Dabar zydai nuasipirko Zeme Palestinoje ir kovoja uz JA,,,taciau palestinieciai ,zinoma [atsibudo---padare klaida =isileide zydus i savo zeme,,bet faktas jau ivykes... Gaila ir palestinieciu ir zydu.Teritorijos taikius sprendimus TURETU rasti TOS dvi tautos ...vis ta religija!!! skirtumai religijoje ,,o tauto abi yra ARABAI.Tik taikus sprendimai yra ishganingi.Taikos ! Zmones,taikos

Šaunu

Labai smagu skaityt kaip žydai duoda į kaulus teroristams musulmonams..Nenušaus tai nuskandins..ot šaunuoliai..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS