„Hamas“ pareigūnas: Izraelio pajėgos vis dar veikia didžiausioje Gazos Ruožo ligoninėje | KaunoDiena.lt

„HAMAS“ PAREIGŪNAS: IZRAELIO PAJĖGOS VIS DAR VEIKIA DIDŽIAUSIOJE GAZOS RUOŽO LIGONINĖJE

  • 0

Palestiniečių kovotojų grupuotės „Hamas“ valdomos Sveikatos apsaugos ministerijos aukšto rango pareigūno teigimu, praėjus ištisoms valandoms po ankstyvą trečiadienio rytą Izraelio kariuomenės surengto reido, žydų pajėgos vis dar veikia didžiausioje Gazos Ruožo „Dar al Shifos“ ligoninėje.

Muniras al Bourshas (Muniras Buršas), kalbėdamas telefonu iš šios ligoninės, nurodė, kad Izraelio kareiviai apieškojo rūsį ir kitus korpusus, įskaitant tuos, kuriuose įsikūrę skubios pagalbos ir chirurgijos skyriai.

„Jie vis dar čia (...) pacientai, moterys ir vaikai yra išsigandę“, – sakė jis.

Pareigūnas pridūrė, kad gydytojai liks su pacientais tol, kol tai bus leidžiama.

Izraelis teigia, kad „Hamas“ turi slaptą būstinę po šia ligonine, tačiau jokių konkrečių įrodymų nepateikė. Kovotojų grupuotė ir ligoninės personalas griežtai neigia šiuos kaltinimus.

Anot Izraelio kariuomenės, ji vykdo tikslingą ir kryptingą operaciją prieš „Hamas“ ligoninės dalyje, kuri yra atokiau nuo pacientų ir medicinos personalo. Ji pridūrė, kad į „Dar al Shifą“ pristatė būtiniausių medicinos reikmenų.

M. al. Bourshas paragino Jungtines Tautas ir Tarptautinį Raudonojo Kryžiaus komitetą (TRKK) užtikrinti, kad pacientai, ligoninės personalas ir perkeltųjų šeimų nariai galėtų išvykti saugiu koridoriumi.

Jis nurodė, kad anksčiau trečiadienį telefonu kalbėjosi su žydų pareigūnu, kuris ragino jį padėti šalies pajėgoms atlikti kratą, tačiau M. al Bourshas tai padaryti atsisakė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS