„Hamas“ pareigūnas: Izraelio smūgis sunaikino Gazos Ruožo ligoninės kardiologijos skyrių | KaunoDiena.lt

„HAMAS“ PAREIGŪNAS: IZRAELIO SMŪGIS SUNAIKINO GAZOS RUOŽO LIGONINĖS KARDIOLOGIJOS SKYRIŲ

  • 8

Islamistų grupuotės „Hamas“ sveikatos apsaugos pareigūnas sekmadienį pranešė, kad Izraelio oro smūgis sunaikino didžiausios Gazos Ruože ligoninės „al Shifa“ kardiologijos skyrių.

„Okupantas (Izraelis) visiškai sunaikino ligoninės „al Shifa“ kardiologijos skyrių (...). Dviejų aukštų pastatas buvo visiškai sugriautas per oro smūgį“, – naujienų agentūrai AFP sakė „Hamas“ valdomo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministro pavaduotojas Yousefas Abu Rishas (Jusefas Abu Rišas).

Liudininkai patvirtino smūgį, kurio AFP negalėjo nepriklausomai patikrinti.

Izraelio kariuomenė iš karto neatsakė į prašymą pateikti komentarą.

Tačiau anksčiau ji neigė, kad sąmoningai taikėsi į ligoninę, ir ne kartą kaltino „Hamas“ naudojant medicinos įstaigas arba po jomis esančius tunelius kaip vadavietes ir slėptuves. Šį kaltinimą „Hamas“ neigia.

Sekmadienį paskelbtame Izraelio kariuomenės pranešime sakoma, kad kariai „atvėrė ir užtikrino praėjimą, kuriuo civiliai gyventojai gali pėsčiomis ir greitosios pagalbos automobiliais evakuotis iš „al Shifa“, al Rantisi (Rantisio) ir „Nasser“ ligoninių“.

Viena Izraelio gydytojų nevyriausybinė organizacija, remdamasi šios ligoninės gydytojais, šeštadienį pranešė, kad nutraukus elektros tiekimą didžiausiai Gazos Ruožo ligoninei mirė du pirma laiko gimę kūdikiai. Aplink ligoninę tęsiantis mūšiams, nebedirba jos neonatologinis intensyviosios slaugos skyrius, pavojus iškilęs dar 37 kūdikiams, nurodė „Physicians for Human Rights Israel“.

Ligoninėje yra prisiglaudę tūkstančiai dėl kovų namus palikusių palestiniečių.

Palestiniečių islamistų organizacijos „Hamas“ kovotojai spalio 7-ąją surengė beprecedenčius išpuolius Izraelio teritorijoje; per juos, Izraelio pareigūnų teigimu, žuvo apie 1 200 žmonių, daugiausia civilių, o dar apie 240 buvo paimti įkaitais.

Po šių išpuolių Izraelis pažadėjo sunaikinti „Hamas“ ir pradėjo karinę kampaniją Gazos Ruože.

„Hamas“ valdomos palestiniečių teritorijos Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, per atsakomuosius Izraelio smūgius anklave žuvo daugiau kaip 11 tūkst. žmonių, taip pat daugiausia civilių.

Izraelis dėl didelio aukų skaičiaus kaltina „Hamas“, tvirtindamas, kad ši ginkluota palestiniečių organizacija naudojasi civiliais kaip gyvaisiais skydais. „Hamas“ tai neigia.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Ei

kuo kalti žmonės, vaikai kurie nekariauja su žydais? Tai genocido vykdytojai, turės būti baudžiami ir nepadės jokie žydiški gudravimai ir teisinimai.

Pakrante

Ko norėjo tą ir gavo,ko dabar verkia ?

Na ir kur Kukliansky?

Tegu pakomentuoja. Labai pasitikiu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS