„Hamas“ sveikatos apsaugos ministerija: Izraelio tankai Gazos Ruože šaudo į ligoninę | KaunoDiena.lt

„HAMAS“ SVEIKATOS APSAUGOS MINISTERIJA: IZRAELIO TANKAI GAZOS RUOŽE ŠAUDO Į LIGONINĘ

  • 1

Islamistų judėjimo „Hamas“ valdomo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija antradienį pranešė, kad Izraelio kariuomenė paleido kovinę ugnį į ligoninę pietiniame Chan Juniso mieste.

„Izraelio tankai smarkiai apšaudo ligoninės „Nasser“ specializuoto chirurgijos pastato viršutinius aukštus ir skubios pagalbos pastatą, tikimasi dešimčių sužeistųjų“, – sakoma ministerijos pranešime.

Izraelio kariuomenė kol kas neatsakė į naujienų agentūros AFP prašymą pakomentuoti šį pranešimą.

Izraelio kariuomenė anksčiau antradienį pranešė, kad jos pajėgos apsupo Kan Junisą, kur pastarosiomis savaitėmis vyksta įnirtingi susirėmimai.

„Per pastarąją dieną pajėgos (...) apsupo Kan Junisą ir sustiprino operaciją šiame rajone“, – teigiama kariuomenės pranešime.

Izraelio karas prieš „Hamas“ Gazos Ruože prasidėjo po kruvino kovotojų spalio 7-osios išpuolio, per kurį, Izraelio duomenimis, žuvo apie 1 tūkst. 140 žmonių, daugiausia civilių.

Tą dieną kovotojai taip pat paėmė įkaitais apie 250 žmonių, iš kurių, Izraelio pareigūnų teigimu, 132 tebėra Gazos Ruože, o mažiausiai 25, kaip manoma, žuvo.

Atsakydamas į tai, Izraelis pažadėjo sunaikinti „Hamas“ ir pradėjo nesiliaujantį bombardavimą bei sausumos invaziją, dėl kurių didelė Gazos Ruožo dalis virto griuvėsiais.

„Hamas“ valdomo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerijos antradienį paskelbtais duomenimis, nuo spalio 7-osios palestiniečių anklave žuvo mažiausiai 25 tūkst. 490 žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kodėl

nerašot kad palestiniečių paleista raketa sunaikino 26 žydų teroristus,labai gerai !!!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS