„Hamas“ vadovas kaltina Izraelį karo nusikaltimais Gazos Ruože | KaunoDiena.lt

„HAMAS“ VADOVAS KALTINA IZRAELĮ KARO NUSIKALTIMAIS GAZOS RUOŽE

  • 15

„Hamas“ vadovas Ismailas Haniyeh (Ismailas Hanijė) šeštadienį apkaltino Izraelį vykdant karo nusikaltimus ir neleidžiant humanitarinei pagalbai patekti į Gazos Ruožą, Izraeliui atakuojant blokuojamą teritoriją iš oro.

„Izraelio žiaurumai prilygsta karo nusikaltimams“, – sakė jis Jungtinių Tautų generaliniam sekretoriui Antonio Gutteresui (Antoniju Guterišui)  adresuotame laiške, kuris buvo paskelbtas palestiniečių grupės interneto svetainėje.

I. Haniyeh taip pat pasmerkė „barbarišką Izraelio vykdomą“ palestiniečių teritorijos apsiaustį ir teigė, kad „Izraelio okupacija draudžia į Gazos Ruožą įvežti humanitarinę pagalbą ir medicinos reikmenis“.

Jis paragino A. Guterresą daryti spaudimą Izraeliui, kad šis įsileistų humanitarinę pagalbą į Gazos Ruožą.

Gazos Ruožo palestiniečių islamistų grupuotė „Hamas“ spalio 7 dieną netikėtai užpuolė Izraelį, įsiverždama į jo teritoriją ir vykdydama raketų atakas. Izraelis surengė atsakomuosius smūgius Gazos Ruožui. Izraelyje žuvo daugiau nei 1,3 tūkst. žmonių, įskaitant civilius.

Izraelio smūgiai į „Hamas“ taikinius Gazos Ruože pareikalavo daugiau nei 2,2 tūkst. žmonių, tarp jų 700 vaikų, gyvybių.

Izraelis taip pat įvedė visišką Gazos Ruožo apgultį, sustabdė elektros, vandens ir degalų tiekimą.

Jis teigia, kad tiekimas nebus atnaujintas tol, kol „Hamas“ nepaleis visų maždaug 150 belaisvių, kuriuos per tarpvalstybinį išpuolį pagrobė jos ginkluoti užpuolikai.

Gazos Ruože gyvena apie 2,4 mln. žmonių, tačiau teritorijai Izraelis su Egipto pagalba nuo 2007 metų taiko blokadą.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Zmogus

Hamas taikiems gazos gyventojams neleidzia isvykti,Hamaso isgamos save taip saugoja. Hamasui nesvarbu jokia gyvybe sioje Zemeje. Po skerdyniu,kurias jie padare civiliams gyventojams Izraelyje, tik psichiskai nesveiki zmones juos gali ginti , juos gina tokie patys teroristai, mutantai psihopatai , neadekvatus, nekompetentingi zmones. Blogis yra blogis.Tiesiog zmonems atrodo,kad kol konkreciai kazkas tokio baisaus neatsitinka jam, jo seimai,tai ir neliecia jo. Bet ar tikrai neliecia? Viskas zymiai arciau,nei gali pasirodyti !!!

Tfu

Nėra arabo , nėra terorizmo.

realiatas

Karas yra baisus dalykas, nemanau, kad Hamas nori karo, tai kas lieka, jeigu jie skriaudžiami,bet kodėl Izraelis nesutinka pripažinti Palestinos valstybės, susitarti dėl teritorijų ir gyventi taikiai? Ko tyli JUngtinės tautos, visokios teisių komisijos, nesuprantu?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS