„Hamas“ valdoma ministerija: Izraelio kariuomenė pasitraukė iš „al Shifa“ ligoninės | KaunoDiena.lt

„HAMAS“ VALDOMA MINISTERIJA: IZRAELIO KARIUOMENĖ PASITRAUKĖ IŠ „AL SHIFA“ LIGONINĖS

  • 0

Islamistų grupuotės „Hamas“ valdomo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija pirmadienį pranešė, kad Izraelis kariuomenė atsitraukė iš komplekso, kuriame įsikūrusi pagrindinė apgultos teritorijos ligoninė „al Shifa“.

Ministerijos teigimu, komplekse, kur naujienų agentūros AFP žurnalistas ir liudininkai matė išvažiuojančius tankus ir automobilius, rasta dešimtys žuvusiųjų kūnų.

Tačiau Izraelio kariuomenė kol kas nepatvirtino, kad pasitraukė iš komplekso.

Kiek vėliau pirmadienį Izraelis paskelbė, kad baigė dvi savaites trukusį reidą šioje ligoninėje ir jos apylinkėse.

„Kariai baigė tikslią operatyvinę veiklą „al Shifa“ ligoninės apylinkėse ir išvyko iš ligoninės teritorijos“, – nurodė kariuomenė.

Anot liudininkų, komplekso apylinkėse buvo surengta dešimtys antskrydžių ir apšaudymų.

„Hamas“ vyriausybės žiniasklaidos tarnyba nurodė, kad šie Izraelio smūgiai buvo priedanga transporto priemonėms atsitraukti iš komplekso.

Praėjusį mėnesį Izraelio kariuomenė atnaujino reidus prieš didžiausią Gazos Ruožo ligoninę „al Shifa“, teigdama, kad operacija nukreipta prieš „Hamas“, kuri, anot jos, veikia šiame komplekse.

Komplekso viduje ir aplink jį esančiuose pastatuose sugriovimų mastas labai didelis.

Kiek anksčiau ji nurodė, kad per kovas ligoninėje ir aplink ją žuvo 200 kovotojų.

Kariuomenė taip pat paskelbė filmuotą medžiagą, kurioje, jos teigimu, matyti iš ligoninės paimti ginklai ir pinigai, kuriais naudojosi „Hamas“ ir kita kovotojų grupuotė „Islamo džihadas“.

„Hamas“ neigė, kad veikia šioje ligoninėje ir kitose sveikatos priežiūros įstaigose.

„Dešimtys kūnų, kai kurie iš jų suirę, buvo rasti medicinos komplekse „al Shifa“ ir jo apylinkėse“, – sakoma Sveikatos apsaugos ministerijos išplatintame pranešime.

Jame priduriama, kad Izraelio kariuomenė pasitraukė iš ligoninės po to, kai padegė komplekso pastatus ir visiškai sutrikdė jos veiklą.

„Komplekso viduje ir aplink jį esančiuose pastatuose sugriovimų mastas labai didelis“, – teigė ministerija.

Įvykio vietoje dirbantis AFP žurnalistas sakė, kad keli komplekso pastatai buvo apgadinti, o kai kur matėsi gaisro žala.

Ligoninės gydytojas teigė, kad rasta daugiau kaip 20 kūnų ir kad kai kurie iš jų buvo mirtinai sužaloti karinių transporto priemonių.

Praėjusių metų lapkričio mėnesį Izraelio kariai pirmą kartą surengė reidą į „al Shifa“ ligoninę, tačiau nurodė, kad „Hamas“ po kurio laiko atnaujino savo veiklą šiame komplekse. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS