„Hamas“ vyriausybė: per Izraelio smūgį Gazos Ruožo ligoninei žuvo trylika žmonių | KaunoDiena.lt

„HAMAS“ VYRIAUSYBĖ: PER IZRAELIO SMŪGĮ GAZOS RUOŽO LIGONINEI ŽUVO TRYLIKA ŽMONIŲ

  • 0

Gazos Ruožą valdančio palestiniečių islamistų judėjimo „Hamas“ vyriausybė penktadienį paskelbė, kad per Izraelio smūgį didžiausiai teritorijos ligoninei žuvo trylika žmonių.

„Trylika kankinių ir dešimtys sužeistųjų per šiandienos Izraelio smūgį „Dar al Shifa“ kompleksui“ Gazos miesto centre, sakoma pareiškime.

Naujienų agentūra AFP kol kas negalėjo nepriklausomai patikrinti aukų skaičiaus.

Ligoninės „Dar al Shifa“ direktorius Mohammadas Abu Salmiya (Mohamadas Abu Salmija) sakė, kad į ligoninę šaudyta iš izraeliečių tankų.

Izraelis pranešė apie ketvirtadienį vykusias intensyvias kovas netoli šios ligoninės ir sakė, kad buvo nukauta dešimtys kovotojų bei sunaikinta tunelių, labai svarbių „Hamas“ pajėgumams kariauti.

Izraelio kariuomenė ne kartą kaltino „Hamas“ naudojantis ligoninėmis, ypač „Dar al Shifa“, savo atakoms prieš kariškius koordinuoti. Teigiama, kad ligoninėmis taip pat naudojamasi kaip „Hamas“ vadų slėptuvėmis.

„Hamas“ pareigūnai ir gydytojai tai neigia.

Spalio 7 dieną „Hamas“ įsiveržė į Izraelį, paėmė įkaitais apie 240 asmenų ir, žydų pareigūnų teigimu, nužudė daugiau kaip 1,4 tūkst. žmonių.

Izraelis, pažadėjęs sunaikinti „Hamas“, atsakė antskrydžiais iš oro ir antžeminiu puolimu, per kurį, „Hamas“ valdomo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerijos teigimu, žuvo daugiau kaip 10,8 tūkst. asmenų, tarp jų nemažai vaikų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS