Į nelaisvę paimti Mariupolio gynėjai vis dar yra Rytų Ukrainoje | KaunoDiena.lt

Į NELAISVĘ PAIMTI MARIUPOLIO GYNĖJAI VIS DAR YRA RYTŲ UKRAINOJE

Ukrainos kovotojai, kurie neseniai Mariupolyje rusų pajėgų buvo paimti į nelaisvę, ir toliau laikomi prorusiškų separatistų kontroliuojamame Donbase. „Visi laikomi Donecko liaudies respublikos teritorijoje“, – ketvirtadienį agentūrai „Interfax“ sakė separatistų vadovas Denisas Pušilinas.

Iki praėjusio savaitgalio pasidavė daugiau kaip 2 400 Mariupolio gynėjų, prieš tai kelias savaites kovojusių apsiaustoje „Azovstal“ gamyklos teritorijoje.

Ukraina ir toliau tikisi, kad vyrai ir moterys bus iškeisti į rusų belaisvius. Tačiau Maskva kol kas dėl to sprendimo nėra priėmusi.

Rusija svarsto Ukrainos „Azov“ pulką, kurio nariai yra tarp Mariupolyje į nelaisvę paimtų kovotojų, paskelbti „teroristine organizacija“. Atitinkamas teismo procesas turėjo prasidėti ketvirtadienį, tačiau buvo nukeltas į birželio pabaigą. Už narystę teroristinėje organizacijoje Rusijoje gresia iki 20 metų kalėjimo. Kiek tai gali turėti įtakos Mariupolio gynėjams, neaišku.

Kraštutinių dešiniųjų įkurtą ir jų vyraujamą „Azov“ pulką Maskva vis pateikia kaip pateisinimą savo vasario pabaigoje pradėtam karui prieš Ukrainą. Pulkas yra Ukrainos nacionalinės gvardijos, o ne kariuomenės dalis.

Gairės: karas Ukrainoje, Mariupolio gynėjai, nelaisvė, Azovstal
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS