Indijoje dėl smarkių liūčių žuvo mažiausiai pusšimtis žmonių | KaunoDiena.lt

INDIJOJE DĖL SMARKIŲ LIŪČIŲ ŽUVO MAŽIAUSIAI PUSŠIMTIS ŽMONIŲ

  • 0

Pareigūnai pirmadienį pranešė, kad Indijoje po intensyvių liūčių, sukėlusių potvynius ir žemės nuošliaužas, žuvo mažiausiai 49 asmenys – devyni iš jų gyvybės neteko sugriuvus šventyklai, – o dar dešimtys laikomi dingusiais be žinios.

Anksčiau skelbta apie 24 aukas.

Kelias dienas trukusios liūtys šiaurinėse Utarakando ir Himačal Pradešo valstijose nušlavė transporto priemones, sugriovė pastatų ir tiltų.

Indijoje potvyniai ir nuošliaužos yra itin dažni musonų sezono metu ir daro didelę žalą, tačiau ekspertai teigia, kad dėl klimato kaitos jie tampa vis stipresni ir dažnesni.

Labiausiai nuo stichijos nukentėjusioje Himačal Pradešo valstijoje per pastarąją parą žuvo mažiausiai 41 žmogus, iš jų devyni – valstijos sostinėje Šimloje sugriuvus hinduistų šventyklai.

„Vietos administracija uoliai dirba, kad išvalytų nuolaužas ir išgelbėtų žmones, kurie vis dar gali būti įstrigę“, – pranešime sakė Himačal Pradešo valstijos vyriausiasis ministras Sukhvinderis Singhas Sukhu (Suchvinderis Singhas Suchu).

S. S. Sukhu taip pat paragino vietos gyventojus likti namuose ir nesiartinti prie upių. Jis pridūrė, kad Himačal Pradešo valstijoje buvo uždarytos ugdymo įstaigos.

Kaimyninėje Utarakando valstijoje gelbėtojų komandos skubėjo šalinti nuolaužas po to, kai kilo baimė, kad smarkioms liūtims sukėlus nuošliaužas, šios užgriuvo ant žmonių.

Anot pareigūnų, nuo penktadienio valstijoje žuvo mažiausiai aštuoni asmenys.

Pietų Azijoje musoninis lietus sudaro apie 80 proc. metinio kritulių kiekio ir yra gyvybiškai svarbus tiek žemės ūkiui, tiek milijonų žmonių pragyvenimui. Tačiau jis taip pat kasmet atneša nuostolių – nuošliaužų ir potvynių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS