Indijoje per teroro aktą sužeisti keturi žmonės | KaunoDiena.lt

INDIJOJE PER TERORO AKTĄ SUŽEISTI KETURI ŽMONĖS

Indijoje antradienį nežinomi teroristai metė granatą į saugumo pajėgų pareigūnus, sužeisti mažiausiai keturi žmonės.

Kaip pranešė televizijos kanalas NDTV, išpuolis buvo surengtas Srinagare – šalies šiaurėje esančios Džamu ir Kašmyro sąjunginės teritorijos sostinėje.

Per teroro aktą nukentėjo policininkas, jo žmona ir dar du žmonės. Sužeistieji skubiai nugabenti į ligoninę, jų būklė stabili.

Kol kas nė viena iš regione veikiančių ekstremistinių grupuočių neprisiėmė atsakomybės už šią akciją. Incidentas įvyko sausio 26-ąją Indijoje švenčiamos nacionalinės šventės – Respublikos dienos – išvakarėse.

Anksčiau antradienį laikraštis „The Asian Age“ pranešė, kad Indija paskelbė aukštesnio lygio kovinę parengtį pasienio kariuomenėje, dislokuotoje palei kontrolės liniją Kašmyre, dėl galimo teroristų skverbimosi iš kaimyninio Pakistano. Pasak pasienio kariuomenės vadovybės, žvalgybos duomenimis, į Indiją mėgina patekti 104-135 smogikai, kurių tikslas - vykdyti teroro aktus per šventę.

Praėjusią savaitę Indijos specialiosios tarnybos pranešė apie galimą teroristinį sąmokslą prieš šalies premjerą Narendrą Modį ir aukštus asmenis, dalyvausiančius Respublikos dienos iškilmėse šalies sostinėje.

1950 metų sausio 26-ąją įsigaliojo Indijos konstitucija, paskelbusi šalį respublika. Nuo to laiko Indijoje kasmet švenčiama Respublikos diena. Šių metų rugpjūtį Indija taip pat pažymės nepriklausomybės nuo Didžiosios Britanijos 75-ąsias metines.

Kašmyro teritorija yra Indijos ir Pakistano ginčo objektas nuo 1947 metų, kai Britų Indija, tapusi nepriklausoma, pasidalijo į dvi valstybes pagal religinę priklausomybę. Šiuo metu regione nėra valstybinės sienos: jo teritoriją skiria kontrolės linija. Indijai priklausančioje dalyje aktyviai veikia grupuotės, siekiančios jos atsiskyrimo nuo šalies.

Naujasis Delis nuolat kaltina Islamabadą remiant ekstremistus Džamu ir Kašmyro regione, Pakistanas šiuos kaltinimus neigia.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS