Indijoje užregistruota kone 32,7 tūkst. naujų COVID-19 atvejų: vėl uždaryta Goa | KaunoDiena.lt

INDIJOJE UŽREGISTRUOTA KONE 32,7 TŪKST. NAUJŲ COVID-19 ATVEJŲ: VĖL UŽDARYTA GOA

Indijoje ketvirtadienį paskelbta apie 32 695 naujus COVID-19 atvejus, kurie bendrą užsikrėtimo atvejų skaičių priartino prie milijono ir privertė vėl įvesti karantiną turistų pamėgtoje vakarinėje Goa valstijoje, kuri buvo atverta vos prieš dvi savaites.

Bendrai Indijoje jau užregistruoti 968 876 užsikrėtimo koronavirusine infekcija atvejai. Sveikatos apsaugos ministerija trečiadienį taip pat paskelbė rekordinį per parą užregistruotų mirties nuo COVID-19 atvejų skaičių: 606. Bendrai nuo COVID-19 šalyje mirė 24 915 žmonių.

Vis dėlto tikrieji skaičiai, kaip ir kitur pasaulyje, tikriausiai yra daug didesni, nes dėl virtinės priežasčių, įskaitant ribotas testavimo galimybes, užregistruojami ne visi ligos atvejai.

Indijos medicinos asociacija – savanoriška šalies gydytojų organizacija – paskelbė, kad nuo koronaviruso jau mirė 99 gydytojai, o dar 1 302 susirgo.

Organizacija paragino saugumo sumetimais trumpinti sveikatos apsaugos darbuotojų darbo valandas ir nurodė, kad gydytojų mirštamumas yra 7,6 proc. – daug didesnis už šalies vidurkį, kuris yra maždaug 2,5 procento.

Maždaug tuzinas valstijų, tarp jų Maharaštra, Tamil Nadu, Vakarų Bengalija ir Asamas, didelės rizikos rajonuose taiko karantiną, leisdamos tik apsirūpinti maistu ir teikti sveikatos apsaugos paslaugas.

Goa valstijos aukščiausio rango renkamas pareigūnas Pramodas Sawantas (Pramodas Savantas) dėl COVID-19 atvejų pagausėjimo paskelbė valstijoje trijų dienų karantiną ir naktinę komendanto valandą nuo ketvirtadienio vakaro.

Pasak jo, žmonės nesilaiko socialinio atstumo normų. Per pastarąsias dvi savaites kone 40 tūkst. žmonių gavo 100 rupijų (1,14 euro) baudas už tai, kad nenešiojo kaukių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS