Indonezijoje kardu ginkluotas kovotojas nužudė policininką ir buvo nukautas | KaunoDiena.lt

INDONEZIJOJE KARDU GINKLUOTAS KOVOTOJAS NUŽUDĖ POLICININKĄ IR BUVO NUKAUTAS

Kardu ginkluotas kovotojas pirmadienį nužudė vieną Indonezijos policininką ir sunkiai sužeidė kitą pareigūną, pranešė valdžios institucijos, šį numanomą teroro aktą siejančios su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“ (IS).

Užpuolikas, anksti ryte atakavęs policijos postą Pietų Dahos rajone Kalimantane – Indonezijai priklausančioje Borneo salos dalyje – buvo nušautas.

Indonezijos nacionalinė policija iš pradžių buvo pranešusi, kad užpuolikų buvo du, bet vietos tarnybos vėliau nurodė, kad tiesiogiai dalyvavo tik vienas kovotojas.

„Įtariamasis mirė pakeliui į ligoninę, o policijos pareigūnas mirė įvykio vietoje“, – naujienų agentūrai AFP sakė Nacionalinės policijos atstovas Ahmadas Ramadhanas (Ahmadas Ramadanas), pridūręs, kad tarnybos nagrinėja galimus atakos ryšius su IS.

Pasak pareigūnų, buvo konfiskuotas įtariamojo panaudotas samurajaus kardas, taip pat Koranas ir laiškas, kuriuo raginama vykdyti džihadą. Įvykio vietoje buvo aptikta ir vėliava su Tauhido (Viendievystės) simboliu.

Indonezija, pasaulyje daugiausiai gyventojų turinti musulmoniška valstybė, jau ilgą laiką kovojo su islamistais kovotojais. Šalyje veikia dešimtys radikalių grupuočių, prisiekusių ištikimybę „Islamo valstybės“ smurtinei ideologijai.

Pirmadienio smurtas prasiveržė per valstybę šventę, minint šio Pietryčių Azijos salyno pliuralistinę demokratiją, o daugybė anksčiau įvykdytų išpuolių buvo nukreipti prieš policiją ir kitus valstybės simbolius.

Balandį viena pora, palaikusi ryšius su IS, stojo prieš teismą dėl nesėkmingo pasikėsinimo pernai nužudyti Indonezijos buvusį saugumo ministrą.

Įtariama, kad abu kaltinamieji priklausė „Jamaah Ansharut Daulah“ (JAD) – su IS siejamai ekstremistų grupuotei, atsakingai už virtinę išpuolių, įskaitant 2018 metais Indonezijos antrame pagal dydį Surabajos mieste surengtas mirtininkų atakas. Tąsyk žuvo 15 žmonių.

Lapkritį vienas įtariamas džihadistas susisprogdino ir sužalojo šešis žmonės per išpuolį prieš policijos nuovadą Sumatros saloje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS