Indonezijos miškus talžo ugnis: gaisrams gesinti pasitelkta 8 tūkst. žmonių | KaunoDiena.lt

INDONEZIJOS MIŠKUS TALŽO UGNIS: GAISRAMS GESINTI PASITELKTA 8 TŪKST. ŽMONIŲ

Indonezijos vyriausybė dislokavo mažiausiai 8 072 skubios pagalbos darbuotojus ir 34 sraigtasparnius, kad šie gesintų Sumatros ir Borneo salose siaučiančius miškų ir krūmynų gaisrus, antradienį pranešė vietos pareigūnas.

Gaisrai užsiplieskė šešiose provincijose, jie lemia didėjantį oro užterštumą, kuris kai kuriose teritorijose jau yra kenksmingas sveikatai, teigė Valstybinės nelaimių valdymo agentūros atstovas Agusas Wibowo'as.

„Pirmadienį buvo nustatyti mažiausiai 358 gaisro taškai“, – informavo A. Wibowo'as.

Miškų gaisrai yra kasmetinė Indoneziją sukrečianti problema, dėl jų pakylantis smogas dažnai paveikia kaimynines vietoves, Singapūrą, Malaiziją ir Tailandą, kur oro užterštumas pasiekia rizikingą lygį.

Scanpix nuotr.

Harvardo ir Kolumbijos universitetų mokslininkų atliktas tyrimas parodė, kad 2015 metais daugiau nei 100 tūkst. Pietryčių Azijos gyventojų galėjo mirti anksčiau laiko dėl miškų gaisrų Indonezijoje padarinių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Visam pasauly dega miškai, tik nedega nei Amerikoj, nei Kanadoj. Iki šiol nei vieno gaisro. Va taip...prie kiekvieno medžio ten stovi po jankį su vandens kibiru.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS