Irake fiksuojamas naujas COVID-19 atvejų šuolis | KaunoDiena.lt

IRAKE FIKSUOJAMAS NAUJAS COVID-19 ATVEJŲ ŠUOLIS

Irake per pastarąją parą nustatyti 5 663 nauji užsikrėtimo koronavirusu atvejai – rekordiškai daug nuo pandemijos pradžios, pranešė sveikatos apsaugos pareigūnai, praėjus beveik dviem savaitėms po popiežiaus Pranciškaus vizito šioje šalyje.

Nuo pandemijos pradžios COVID-19 užsikrėtė per 768 tūkst. irakiečių, iš jų 13 827 mirė. Trečiadienį pateikti Irako sveikatos apsaugos ministerijos duomenys rodo, kad pastarąją parą šalyje mirė 33 koronavirusu užsikrėtę žmonės.

Šalyje, kurioje gyvena 40 mln. žmonių, sveikatos apsaugos pareigūnai kasdien padaro apytiksliai 40 tūkst. testų.

Nepaisydama sergamumo COVID-19 padidėjimo, Irako vyriausybė sakė, kad švelnins suvaržymus, kuriais siekiama pažaboti koronaviruso plitimą.

Popiežius Pranciškus keliavo po Iraką nuo kovo 5-osios iki kovo 8-osios, melsdamasis su miniomis tikinčiųjų, taip pat ir stadione su tūkstančiais tikinčiųjų Arbilio mieste.

Kaip yra įprasta Irake, tik nedaugelis tų žmonių nešiojo kaukes, o naujai įteisinta bauda dėl kaukių nedėvėjimo situacijos nepakeitė.

Naujų koronavirusinės infekcijos atvejų Irane skaičius svyruoja: rugsėjį pakilo iki apytiksliai 5 tūkst. naujų atvejų per dieną, tada krito iki maždaug 800 naujų atvejų per dieną gruodį ir vasario pabaigoje vėl pakilo iki daugiau nei 4 tūkst. naujų atvejų kasdien.

Irake nuolat stinga vaistų ir medicinos priežiūros, o pacientai, kurie gali įsigyti deguonies balionų, renkasi gydytis namie, užuot vykę į perpildytas ir nušiurusias ligonines.

Bagdadas iki šiol gavo tik 50 tūkst. vakcinos nuo COVID-19 dozių. Šalyje skiepijama Kinijos valstybinės įmonės „Sinopharm“ sukurtu preparatu.

Vyriausybė skelbia planuojanti įsigyti 16 mln. vakcinos dozių, bet šalies parlamentas dar nėra priėmęs šių metų biudžeto.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS