Irake mirties bausme nuteisti jau devyni džihadistai iš Prancūzijos | KaunoDiena.lt

IRAKE MIRTIES BAUSME NUTEISTI JAU DEVYNI DŽIHADISTAI IŠ PRANCŪZIJOS

  • 4

Mirties bausme Irake nuteisti jau iš viso devyni džihadistai iš Prancūzijos – sekmadienį jų gretas papildė dar du vyrai, kuriuos vietos teismas nuteisė myriop už tai, kad jie prisijungė prie džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“.

Fodilis Taharas Aouidate (Ajudatė) ir Vianney Ouraghi (Vianis Uragis) yra tarp vienuolikos Prancūzijos piliečių ir vieno Tuniso piliečio, kuriuos Irako valdžiai sausį perdavė JAV remiamos pajėgos, kovojančios su džihadistais Sirijoje.

F. T. Aouidate buvo apibūdintas kaip itin agresyvus ir pasirengęs mirti už „Islamo valstybės“ ideologiją. Pirmą kartą prieš teismą jis stojo gegužės 27 dieną, tačiau teisėjas tuomet nurodė atlikti medicininę ekspertizę, nes 32 metų vyras teigė buvęs kankintas ir taip priverstas prisipažinti.

„Medicininė ekspertizė parodė, kad ant jo kūno nėra nė vienos kankinimo žymės“, – nurodė teisėjas, vėliau paskelbęs nuosprendį.

Netrukus mirties bausmė buvo skirta ir 28 metų V. Ouraghi, teisme prisipažinusiam, kad „dirbo su“ „Islamo valstybe“, tačiau jokiose kovose nedalyvavo.

Per pastarąją savaitę Bagdade mirties bausmė buvo skirta dar septyniems kitiems prancūzams džihadistams ir vienam tunisiečiui. Iš viso nuo praėjusių metų pradžios Irake mirties bausme nuteista per 500 įtariamų užsieniečių džihadistų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

O kokia

O kokia mirties bausme jei pakariant tada gerai

Siaip

O keturios desimtys asiliuku juos patenkino pries tai?Man tai idomu kai sako ten po mirties taves laukia 40 nuotaku.koks turi buti bukas asilas kad tiket tokiom nesamonem. Gyvenimo neuzteks visom apeit, nu bet kai nuo pauglystes asila birbini iskalba viliojanciai

...

CHM: tie 'iš Prancūzijos' - tai 'integruoti atbėgėliai'?.. :s
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS