Iranas atmeta užsienio pagalbą, koronaviruso aukų skaičiui artėjant prie 2 000 | KaunoDiena.lt

IRANAS ATMETA UŽSIENIO PAGALBĄ, KORONAVIRUSO AUKŲ SKAIČIUI ARTĖJANT PRIE 2 000

Vienas aukšto rango Irano pareigūnas antradienį atmetė galimybę šaliai priimti „užsienio pagalbą“ dėl koronaviruso epidemijos, kai ją pasiūlė viena Prancūzijoje įsikūrusi labdaringa medicinos organizacija, nors su šia liga siejamų mirčių skaičius šiitiškoje respublikoje priartėjo prie 2 000.

„Dėl Irano nacionalinės mobilizacijos kovai su virusu ir visiško ginkluotųjų pajėgų medicinos pajėgumų panaudojimo šiuo metu nėra būtina, kad ligoninių lovas įrenginėtų užsienio jėgos, tad jų dalyvavimas atmetamas“, – per „Twitter“ parašė Irano sveikatos apsaugos ministro patarėjas Alireza Vahabzadeh (Alireza Vahabzada).

Nevyriausybinė organizacija „Gydytojai be sienų“ (MSF) sekmadienį pranešė planuojanti pasiųsti į Iraną devynių darbuotojų grupę ir įrangos, kad būtų galima įrengti 50 lovų ligoninę. Tačiau šiam planui pasipriešino šiitiškos respublikos ultrakonservatyvieji sluoksniai, pareiškę, kad MSF darbuotojai užsiims „šnipinėjimu“.

Sveikatos apsaugos ministerijos atstovas Kianoushas Jahanpouras (Kianušas Džahanpūras) anksčiau sakė, kad Irane per pastarąją parą buvo užregistruotas rekordiškai didelis patvirtintų naujų užsikrėtimo koronavirusu atvejų skaičius 1 762. Dabar šalyje nustatyta iš viso 24 811 infekcijos COVID-19 atvejų.

Atstovas pridūrė, kad šalyje mirė dar 122 žmonės, kuriems buvo nustatyta šis susirgimas, o oficialus bendras epidemijos aukų skaičius išaugo iki 1 934. Pagal jį Iranas užima kevirtą vietą pasaulyje po Italijos, Kinijos ir Ispanijos.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Lietuvis

Kam tiems alachiniams pagalba jie didziausiu noru tryksta pas bury nekaltu mergeliu nukeliauti

Vel

Fake news

SUSIJUSIOS NAUJIENOS