Ispanija sulaikė kokaino prikrautą povandeninį laivą | KaunoDiena.lt

ISPANIJA SULAIKĖ KOKAINO PRIKRAUTĄ POVANDENINĮ LAIVĄ

  • 0

Ispanijos policija prie šalies šiaurės vakaruose esančio Galisijos regiono krantų sulaikė kokaino pilną povandeninį laivą, atplaukusį iš Pietų Amerikos, pirmadienį paskelbė pareigūnai.

Per sekmadienio operaciją pajūrio mieste Kangase netoli Portugalijos sienos buvo sulaikyti du asmenys, sakė policijos atstovas.

Povandeninis laivas, „tikėtina“, gabeno „kelias tonas [kokaino], bet tai tik apytikris įvertinimas“, naujienų agentūrai AFP sakė vienas tyrimui artimas šaltinis.

Ispanijos žiniasklaida pranešė, kad povandeniniu laivu buvo gabenama daugiau kaip 3 t kokaino iš Kolumbijos.

Maždaug 20 m ilgio laivas atplaukė iš Pietų Amerikos, sakė kitas tyrimui artimas šaltinis, nenurodydamas konkrečios valstybės.

„Tai ne pirmas kartas, bet kasdien to [Europoje] nematome“, – pridūrė šaltinis.

Būta atvejų, kai narkotikų kontrabandininkai, ypač iš Kolumbijos, povandeniniais laivais gabendavo kokainą į Meksiką, o iš ten – į Jungtines Valstijas.

Rugsėjo mėnesį JAV pakrančių sargyba, padedant Kolumbijos kariniam jūrų laivynui, prie Pietų Amerikos krantų perėmė povandeninį laivą su daugiau kaip 5 tonomis kokaino.

Galisija, vienas skurdžiausių Ispanijos regionų, yra tarp pagrindinių kokaino patekimo į Europą taškų. Galisijos pakrantę raižo užutėkių, olų ir įlankėlių labirintas, todėl ji yra tapusi kontrabandininkų rojumi.

Ispanija pagal konfiskuojamo kokaino kiekį Europos Sąjungoje pernai atsiliko tik nuo Belgijos, kur buvo konfiskuota 41 t šio narkotiko.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS