Ispanijoje nuo viruso mirus dar 462 žmonėms, aukų skaičius perkopė 2 tūkstančius | KaunoDiena.lt

ISPANIJOJE NUO VIRUSO MIRUS DAR 462 ŽMONĖMS, AUKŲ SKAIČIUS PERKOPĖ 2 TŪKSTANČIUS

Ispanijoje koronaviruso aukų padaugėjo iki 2 182, per pastarąją parą mirus dar 462 žmonėms, pirmadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Ispanija yra labiausiai pandemijos paveikta šalis po Kinijos ir Italijos: joje patvirtinta jau per 33 tūkst. susirgimo COVID-19 atvejų, o mirčių padaugėjo 27 proc., palyginus su ankstesnę dieną paskelbtais duomenimis.

Anot ministerijos, sunkiausia padėtis šiuo metu klostosi Madrido rajone, kur nustatyti 10 575 užsikrėtimo ir 1 263 mirties atvejai, taip pat 4 705 pacientus turinčioje Katalonijoje.

Ispanijos žiniasklaida pranešė, kad dėl kvėpavimo sutrikimų buvo hospitalizuota ir vicepremjerė Carmen Calvo (Karmen Kalvo). Šiuo metu ji laukia tyrimų dėl COVID-19 rezultatų.

Karantinas, kuris iš pradžių buvo įvestas dviem savaitėms, siekiant pažaboti viruso plitimą bus pratęstas iki balandžio 11-osios, sakė premjeras Pedro Sanchezas (Pedras Sančesas). Ši priemonė parlamentui bus pateikta antradienį.

Testai užsikrėtimą koronavirusu parodė maždaug 3 910 sveikatos apsaugos darbuotojų. Tai maždaug 12 proc. užsikrėtusiųjų, sakė Sveikatos apsaugos ministerijos atsako į ekstremalią padėtį koordinatorius Fernando Simonas (Fernandas Simonas).

Pareigūnai ne kartą perspėjo, kad mirties ir užsikrėtimo atvejų skaičius šią savaitę toliau didės ir kad blogiausia dar tik laukia.

„Dar nematėme poveikio stipriausios, kenksmingiausios bangos, kuri iki kraštutinės ribos išbandys mūsų materialinius ir moralinius pajėgumus, taip pat mūsų, kaip visuomenės, dvasią“, – sekmadienį sakė P. Sanchezas.

Kalbant apie pasveikusius žmones, šiuo metu yra 3 355 tokie atvejai, kurių kiek daugiau nei 60 proc. užregistruota Madride, rodo vyriausybės skaičiai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS