Išpuolio Hagoje tyrėjai kol kas nerado teroristinio motyvo požymių | KaunoDiena.lt

IŠPUOLIO HAGOJE TYRĖJAI KOL KAS NERADO TERORISTINIO MOTYVO POŽYMIŲ

  • 5

Nyderlandų policija sekmadienį pranešė kol kas neaptikusi jokių požymių, kad užpuolikas, penktadienį Hagoje peiliu sužalojęs tris paauglius, turėjo teroristinių motyvų.

Šeštadienį Hagos centre buvo sulaikytas 35-erių benamis, įtariamas įvykdęs išpuolį vienoje pagrindinių miesto prekybinių gatvių vykstant „Juodojo penktadienio“ išpardavimų akcijoms.

„Tikslios šio incidento aplinkybės vis dar neaiškios. Kol kas nerasta jokių požymių, kad būta teroristinio motyvo“, – sekmadienį socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė policija ir pridūrė, kad tyrimas tęsiamas.

Anot policijos, nuolatinės gyvenamosios vietos neturintis įtariamasis buvo suimtas vienoje iš benamių prieglaudų Hagos centre ir nuvežtas į policijos nuovadą apklausai.

Pareigūnai anksčiau sakė, kad tiria „kelis scenarijus“.

Išpuolis įvykdytas praėjusios vos kelioms valandoms po to, kai Londone įtariamas teroristas mirtinai subadė du žmones.

Hagoje išpuolio aukomis tapo 13-metis berniukas ir dvi 15-metės mergaitės. Pasak policijos, vaikai nepažinojo vienas kito. Nukentėjusiesiems suteikus pagalbą ligoninėje, jie buvo išleisti į namus.

Nyderlandai ne kartą patyrė teroro išpuolių ir sąmokslų, nors ir ne tokiais mastais, kaip kai kuriose kitose Europos šalyse.

Kovą turkų kilmės vyrui Utrechto mieste apšaudžius tramvajų, žuvo keturi žmonės.

2018 metų rugpjūtį vienas afganistanietis subadė ir sunkiai sužeidė du amerikiečių turistus Amsterdamo centrinėje stotyje šaukdamas, kad nori „apsaugoti pranašą Mahometą“.

Šių metų spalį jis buvo įkalintas 26 metams.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

...

Nieko, palaukit kol musulmonai jūsų kalėdinę eglutę (su visais aplinkiniais) į orą pakels, o jūs ir toliau galėsit vograut apie kažkokias petardas.

ARIJAS

PASAULIS ISEJO IS PROTO,,,JUOS ZUDO TRAISKO PRIEVARTAUJA JU NAMUOSE,,,,O JIE IESKO KAZKOKIU POZYMIU,,,BEPROTNAMIS

Galima

padeti vargseliams olandams, kurie, arba tikrai nemato, arba apsimeta.Tai jusu kviesti ir su arbatomis stotyse sutikti viso pasaulio "darmajedai" ir perejunai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS