Italijoje – rekordinis skaičius naujų COVID-19 atvejų | KaunoDiena.lt

ITALIJOJE – REKORDINIS SKAIČIUS NAUJŲ COVID-19 ATVEJŲ

Italija penktadienį pranešė per pastarąją parą užfiksavusi rekordiškai daug naujų koronavirusinės infekcijos atvejų – COVID-19 testais buvo patvirtinta daugiau kaip 31 tūkst. žmonių.

Naujausi Sveikatos apsaugos ministerijos duomenys pakurstė nacionalinius debatus, ar Italija turi toliau griežtinti suvaržymus, turinčius padėti sulėtinti viruso plitimą, nors vos prieš kelias dienas priemonės jau buvo sugriežtintos.

„Daugiau kaip 31 tūkst. atvejų ir 199 mirtys. Paklausiu jūsų vienintelio dalyko: ko jūs laukiat?“ – per „Twitter“ parašė virusologas Roberto Burioni (Robertas Burionis), raginantis griežtinti priemones.

Padėtis „blogėja visoje šalyje“, per spaudos konferenciją sakė Vyriausiojo sveikatos apsaugos instituto vadovas Silvio Brusaferro (Silvijus Bruzaferas). Jis ypatiną dėmesį atkreipė į „intensyviosios terapijos skyriuose atsiduriančių žmonių skaičiaus didėjimą“.

Italija, kovą tapusi pirmąja COVID-19 pandemijos smarkiai paveikta šalimi, penktadienį pranešė užregistravusi 31 084 naujus užsikrėtimo atvejus, o bendras jų skaičius viršijo 325 000.

Kaip rodo oficialūs duomenys, šalyje jau mirė daugiau kaip 38 tūkst. koronavirusu užsikrėtusių žmonių.

„Negaliu pasakyti, ar bus nuspręsta dėl [visiško] uždarymo – arba kada“, – sakė atsaką į koronaviruso krizę koordinuojantis vyriausybės specialusis komisaras Domenico Arcuri (Domenikas Arkuris).

Pasak jo, „šiuo metu mus labiausiai neramina hospitalizuotų pacientų skaičius“, beveik pasiekęs 17 000.

Premjeras Giuseppe Conte (Džuzepė Kontė) sekmadienį paskelbė naujus šalies lygio suvaržymus, užsikrėtimo atvejų pradėjus sparčiai gausėti. Tačiau tokioms priemonėms priešinosi regionų vadovai ir kilo didelių gatvės protestų.

Kino teatrai, teatrai, sporto klubai ir baseinai buvo uždaryti, o restoranai ir barai klientus aptarnauja tik iki 18 val. vietos laiku.

Septyni regionai taip pat įvedė komendanto valandą, o šiaurinė Aostos Slėnio sritis ją įsives šeštadienį.

G. Conte sakė norįs, kad vėliausios priemonės galiotų dvi savaites, kad būtų galima nuspręsti, ar reikalingi dar griežtesni suvaržymai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS