Izraelio pajėgos apsupo pagrindinį miestą pietinėje Gazos Ruožo dalyje | KaunoDiena.lt

IZRAELIO PAJĖGOS APSUPO PAGRINDINĮ MIESTĄ PIETINĖJE GAZOS RUOŽO DALYJE

  • 4

Izraelio pajėgos trečiadienį apsupo pagrindinį pietinės Gazos Ruožo dalies miestą, gatvėse ir pastatuose kovodamos su palestiniečių kovotojų grupuote „Hamas“.

Po įnirtingų kovų ir bombardavimų, dėl kurių didžioji šiaurinės dalies teritorija virto griuvėsiais ir beveik du milijonai žmonių buvo priversti palikti savo namus, konflikto centre atsidūrė pietinė apgultos teritorijos dalis.

Liudininkai naujienų agentūrai AFP sakė, kad antradienį netoli pietinio Kan Juniso miesto buvo pastebėti Izraelio tankai ir šarvuočiai. Jie teigė, kad tai paskatino vietos gyventojus skubiai susikrauti daiktus ir grįžti ieškoti saugesnio prieglobsčio.

„Mūsų pajėgos dabar yra apsupusios Kan Juniso teritoriją Gazos Ruožo pietuose“, – vėlai antradienį nurodė Izraelio kariuomenės vadas Herzi Halevi (Hercis Halevis).

„Užtikrinome daug „Hamas“ tvirtovių Gazos Ruožo šiaurėje, o dabar veikiame prieš jos tvirtoves pietuose“, – pridūrė jis.

Izraelio karinių operacijų Gazos Ruože vadovas generolas majoras Yaronas Finkelmanas (Jaronas Finkelmanas) pareiškė, kad antradienį vykę mūšiai buvo intensyviausi nuo spalio pabaigoje prasidėjusios sausumos operacijos pradžios.

Spalio 7 dieną palestiniečių kovotojų grupuotė „Hamas“ surengė precedento neturintį išpuolį prieš pietų Izraelį. Pasak žydų pareigūnų, per išpuolius žuvo apie 1,2 tūkst. žmonių, daugiausia civilių, ir įkaitais paimta apie 240 žmonių.

Atsakydamas į spalio 7-osios išpuolius Izraelis pažadėjo sunaikinti „Hamas“.

Grupuotės valdoma Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija teigia, kad per Izraelio vykdomą operaciją šioje teritorijoje jau žuvo 16,2 tūkst. žmonių, daugiausiai civilių gyventojų.

Ankstų trečiadienio rytą Izraelio kariuomenė socialiniame tinkle „X“ pranešė, kad keli kovotojų grupuotės vadai žuvo per oro smūgį netoli Indonezijos ligoninės palestiniečių anklave.

„Hamas“ kontroliuojama Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad per antradienį surengtą smūgį prieš mokyklą, kurioje prieglobstį rado perkeltieji asmenys, žuvo 25 žmonės.

Greitosios pagalbos automobiliai, sunkvežimiai ir kitos transporto priemonės į Kan Juniso Nasero ligoninę pristatė kruvinus, dulkėmis padengtus žmones, įskaitant vaikus.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

O

salutinius jau nugriove?

Anonimas

kad dėl durnumo nežūtu arabu bobos izraelis turėtu užpylt vandeniu tuos bunkerius kad nuskęstu vysos išgamos.

ONTĖ

Amerikos žydai spręs ar suteikti Ukrainai pagalbą. O jiems apsispręsti padės Putino vizitas šiandien pas arabus. Jūs padėsite Ukrainai, mes padėsime arabams kovai prieš Izraelį.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS