Izraelio pajėgos teigia visiškai apsupusios miestą Gazos Ruože | KaunoDiena.lt

IZRAELIO PAJĖGOS TEIGIA VISIŠKAI APSUPUSIOS MIESTĄ GAZOS RUOŽE

Izraelio kariuomenė skelbia visiškai apsupusi Džabalijos miestą Gazos Ruožo šiaurėje. Miestas baigtas apsupti pirmadienio vakarą, antradienį pranešė kariuomenė.

Džabalijoje, esančioje į šiaurę nuo Gazos Ruožo miesto, yra ir to paties pavadinimo pabėgėlių kvartalas. Džabalija, JT duomenimis, yra didžiausia pabėgėlių stovykla Izraelio blokuojamame Gazos Ruože. Čia gyvena žmonės, kurie buvo priversti palikti savo namus per karus su Izraeliu nuo 1948 m. Tai labai tankiai apgyvendinta teritorija, tačiau priešingai nei kitos pabėgėlių stovyklos, ji nėra atitverta tvora. Teritorija, JT duomenimis, yra 14 kvadratinių kilometrų dydžio, joje kaip pabėgėliai registruoti 116 tūkst. gyventojų.

Izraelis, jo pačio duomenimis, per ataką prieš pabėgėlių stovyklą nukovė apie 50 teroristų. Kariškiai kalbėjo apie „didelio masto puolimą“ prieš „Hamas“ karinį bastioną“. Nuotraukose ir vaizdo įrašuose buvo matyti milžiniški krateriai ir sugriauti namai. Tarp aukų, palestiniečių duomenimis, buvo ir daug civilių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS