Izraelio pajėgos Vakarų Krante nušovė palestinietį | KaunoDiena.lt

IZRAELIO PAJĖGOS VAKARŲ KRANTE NUŠOVĖ PALESTINIETĮ

  • 1

Izraelio pajėgos per reidą vienoje pabėgėlių stovykloje Vakarų Krante nušovė palestinietį, antradienį pranešė palestiniečių Sveikatos apsaugos ministerija.

Pranešimas pasirodė nesant ženklų, kad smurtas šioje okupuotoje teritorijoje galėtų slopti.

21 metų Ayedas Samihas Khaledas (Ajedas Samihas Chaledas) buvo nušautas kovinėmis izraeliečių kulkomis į galvą, Nur Šamso stovykloje netoli šiaurinio Tulkaremo miesto, nurodė ministerija.

Kovotojų grupuotė „Islamo džihadas“ pranešė, kad A. S. Khaledas priklausė jos ginkluotajam sparnui „Al Kudso (Jeruzalės) brigados“.

Izraelio kariuomenė nurodė, kad per reidą įvyko susišaudymas su įtariamaisiais.

Vienas stovyklos gyventojas, kuris dėl saugumo prašė neskelbti jo pavardės, sakė, kad susirėmimai kilo netrukus po to, kai maždaug vidurnaktį (ir Lietuvos laiku) prasidėjo izraeliečių įsiveržimas.

„Kariuomenė atvyko su buldozeriais, sunaikinti kai kurių kelių stovykloje“, – naujienų agentūrai AFP sakė šis asmuo.

Kariškiai sakė, kad Izraelio pajėgos taikėsi į pastatą, kuriame buvo keli parengti naudoti sprogstamieji užtaisai, ir kad reido metu viena bomba sprogo.

Po Izraelio pajėgų atsitraukimo AFP fotografas matė palestiniečius, besibūriuojančius prie nuolaužų ir žiojinčių skylių viename pastate.

Vakarų Krantą Izraelis okupuoja nuo 1967 metų Šešių dienų karo. Jo pajėgos reguliariai rengia įsiveržimus į rajonus, kuriuos formaliai kontroliuoja palestiniečiai.

Izraelio ir palestiniečių konfliktas šiemet nusinešė mažiausiai 226 palestiniečių gyvybes.

Naujienų agentūros AFP duomenimis, surinktais iš abiejų pusių oficialių šaltinių, taip pat žuvo 32 izraeliečiai, vienas ukrainietis ir vienas italas.

Tarp žuvusiųjų yra palestiniečių kovotojų ir civilių, o Izraelio pusėje – trys arabų mažumos atstovai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Cia nenaujiena,

SUSIJUSIOS NAUJIENOS