Izraelio pajėgos Vakarų Krante nužudė palestiniečių paauglį | KaunoDiena.lt

IZRAELIO PAJĖGOS VAKARŲ KRANTE NUŽUDĖ PALESTINIEČIŲ PAAUGLĮ

  • 6

Izraelio pajėgos penktadienį Vakarų Krante netoli Ramalos nužudė palestiniečių paauglį, pranešė palestiniečių pareigūnai, kurie teigė, kad nušovė įtariamąjį po to, kai šis buvo užpultas su sprogmenimis.

Per incidentą Um Safos kaime, netoli Ramalos, „vienas pilietis mirė nuo mirtinų žaizdų, kurias patyrė nuo okupantų [Izraelio] kovinių kulkų į galvą“, pranešė palestiniečių sveikatos apsaugos ministerija.

Vėlesniame ministerijos pareiškime žuvusysis įvardijamas kaip 17-metis Mohammedas al Bayedas (Mohamedas Bajedas).

Tuo tarpu Izraelio pasienio policija pareiškime nurodė, kad kilo smurtiniai neramumai, per kuriuos įtariamieji į Izraelio pajėgas mėtė akmenis ir sprogmenis.

„Apsaugos darbuotojas atsakė šūviu į įtariamąjį, kuris metė bombą“, – sakoma policijos pranešime ir priduriama, kad buvo pataikyta.

Pareiškime teigiama, kad per susirėmimą Izraelio karys buvo lengvai sužeistas šrapneliu.

Incidentas įvyko didėjant įtampai Vakarų Krante, kurį Izraelis yra okupavęs nuo 1967 metų Šešių dienų karo.

Pastaruoju metu šioje teritorijoje įvyko daugybė palestiniečių išpuolių prieš Izraelio pajėgas ar naujakurius ir padažnėjo Izraelio naujakurių smurtas prieš palestiniečius.

Tai naujausia smurto banga, susijusi su Izraelio ir palestiniečių konfliktu, per kurį šiemet žuvo mažiausiai 197 palestiniečiai, 27 izraelietis, ukrainietis ir italas.

Iš oficialių šaltinių sudarytame sąraše yra kovų dalyvių ir civilių, o tarp Izraelyje žuvusių žmonių yra trys arabų mažumos nariai.

Beveik trys milijonai palestiniečių gyvena Vakarų Krante. Apie 490 000 izraeliečių gyvena nausėdijose, kurios pagal tarptautinę teisę laikomos neteisėtomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Dar

Žydai grobdami palestiniečių žemės juos vadina teroristais, labai žydiška, net rusai perėmė jų taktiką.

Selis

Kada žurnaliūgos išmoks versti , tikiuosi straisnio orginale buvo rašoma kad nukovė , nušovė terorista o ne nužudė .

Do

Nebutu zydai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS