Per Izraelio raketų smūgius Gazos Ruože žuvo trys „Hamas“ kovotojai | KaunoDiena.lt

PER IZRAELIO RAKETŲ SMŪGIUS GAZOS RUOŽE ŽUVO TRYS „HAMAS“ KOVOTOJAI

  • 0

Gazos Ruože trys islamistų judėjimo „Hamas“ kovotojai žuvo trečiadienį per Izraelio smūgius, surengtus po incidento, per kurį buvo pašautas vienas izraeliečių karys.

Izraelio kariuomenė pranešė, kad smūgiai prieš Gazos Ruožą valdantį „Hamas“ buvo atsakas į anksčiau trečiadienį pasienyje įvykusį izraeliečių karių apšaudymą.

Vienas karys buvo sužeistas ir išvežtas į ligoninę vidutiniškai sunkios būklės, nurodė kariškiai.

Šis smurto prasiveržimas įvyko praėjus penkioms dienoms po Jungtinių Tautų ir Egipto pastangomis sudaryto susitarimo nutraukti ugnį. Baiminamasi, kad padėčiai aštrėjant gali kilti naujas karas tarp „Hamas“ ir Izraelio.

Minėti trys kovotojai žuvo per smūgius į rytus nuo Gazos miesto, nurodė anklavo Sveikatos apsaugos ministerija.

„Hamas“ sukarinto sparno pranešime sakoma, kad šie kovotojai iš Gazos Ruožo šiaurinio Šedžaijos rajono žuvo per smūgį vienam stebėjimo postui.

Izraelio kariuomenė informavo surengusi artilerijos smūgių prieš septynis „Hamas“ karinius taikinius.

„Prieš trumpą laiką teroristai apšaudė (Izraelio) karius prie Gazos Ruožo pietinės dalies, – sakoma Izraelio gynybos pajėgų pranešime. – Atsakydama... artilerija smogė septyniems kariniams postams Gazoje, priklausantiems teroristinei organizacijai „Hamas“.“

Vienas „Hamas“ atstovas sakė, kad judėjimas „neišsižadės savo pareigos ginti ir saugoti mūsų žmones bei atsakyti į agresiją“.

GALERIJA

  • Per Izraelio raketų smūgius Gazos Ruože žuvo trys „Hamas“ kovotojai
  • Per Izraelio raketų smūgius Gazos Ruože žuvo trys „Hamas“ kovotojai
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS