Izraelio vyriausybė: per palestiniečių teroro išpuolį Vakarų Krante žuvo du izraeliečiai | KaunoDiena.lt

IZRAELIO VYRIAUSYBĖ: PER PALESTINIEČIŲ TERORO IŠPUOLĮ VAKARŲ KRANTE ŽUVO DU IZRAELIEČIAI

  • 4

Du izraeliečiai sekmadienį žuvo per „palestiniečių teroro aktą“, teigiama Izraelio vyriausybės išplatintame pareiškime po to, kai okupuotame Vakarų Krante įvyko mirtinas susišaudymas.

Bendrame Izraelio premjero Benjamino Netanyahu (Benjamino Netanjahaus) ir šalies nacionalinio saugumo ministro Itamaro Ben-Gviro pareiškime patvirtinama, jog po incidento Vakarų Kranto šiaurėje „per palestiniečių teroro išpuolį žuvo du Izraelio civiliai gyventojai“.

Tai naujausias smurto Vakarų Krante, kuriame pernai metais žuvo daugiausiai palestiniečių nuo 2005-ųjų ir kuris tęsiasi nuo gruodžio, kai į šalies premjero postą grįžo B. Netanyahu, atvejis.

Per incidentą buvo apšaudytas automobilis, stovėjęs pagrindiniame Chuvaros mieste, esančiame netoli Nabluso miesto, šiaurinėje Vakarų Kranto dalyje.

Izraeliečių skubios pagalbos tarnyba „Magen David Adom“ (MDA) atstovas spaudai naujienų agentūrai AFP teigė, jog du sužeistieji buvo nugabenti į ligoninę, bet po to konstatuota jų mirtis.

MDA medicinos darbuotojas Gilas Bismuthas (Gilas Bismutas) sakė, kad jis rūpinosi sužeistaisiais, kurie „be sąmonės gulėjo šalia automobilio“.

Izraelio kariuomenė pranešė, kad jų kariai „persekioja teroristus ir blokuoja teritoriją“ aplink įvykio vietą. AFP fotografas matė, kad palei kelią buvo dislokuotos Izraelio saugumo pajėgos, kurios tikrino automobilius.

Šis apšaudymas įvyko po to, kai trečiadienį Izraelio surengė daugiausiai aukų per pastarąjį dvidešimtmetį pareikalavusį reidą Vakarų Krante, kurio metu Nabluso mieste žuvo 11 palestiniečių, o daugiau nei 80 buvo sužeisti.

Samarijos regiono taryba, kuri administruoja Izraelio gyvenvietes šiaurinėje Vakarų Kranto dalyje, pranešė, jog per sekmadienį įvykdytą išpuolį žuvę asmenys buvo žydai.

Ši žinia buvo paskelbta tuo metu, kai Jordanijoje vyksta Izraelio ir palestiniečių derybos, kurių tikslas – numalšinti smurto Vakarų Krante bangą.

Izraelio parlamento narė iš Religinio sionizmo aljanso Orit Struck (Orit Struk) paragino „nedelsiant atšaukti Izraelio delegaciją“ iš susitikimo Raudonosios jūros Akabos kurorte.

I. Ben-Gviras yra vienas iš dviejų B. Netanyahu koalicijos partnerių, kuris praeityje ne kartą yra išsakęs pyktį kurstančių pastabų apie palestiniečius ir taip pat yra gavęs svarbius įgaliojimus Vakarų Kranto, kur šalies vyriausybė pažadėjo tęsti Izraelio gyvenviečių plėtrą, atžvilgiu.

Šiuo metu Vakarų Krante gyvena 2,9 mln. palestiniečių ir apie 475 000 žydų naujakurių, kurie yra įsikūrę valstybės patvirtintose ir pagal tarptautinę teisę neteisėtomis laikomose gyvenvietėse.

Jungtinės Tautos pernai užregistravo per 630 naujakurių išpuolių prieš palestiniečius Vakarų Krante – daugiau nei 2021-aisiais, kai tokių incidentų buvo 496. Tarp šių išpuolių yra žmonių užpuolimai ir turto gadinimas.

Izraelis Vakarų Krantą, Rytų Jeruzalę ir Gazos Ruožą užėmė per 1967 metų Artimųjų Rytų karą. Palestiniečiai šių teritorijų nori savo nepriklausomai valstybei, kurios siekia.

Nuo šių metų pradžios Izraelio ir Palestinos konfliktas pasiglemžė 62 suaugusių palestiniečių ir vaikų, įskaitant kovotojus ir civilius, gyvybes.

Remiantis AFP duomenimis, paremtais oficialiais abiejų pusių šaltiniais, per tą patį laikotarpį žuvo vienuolika Izraelio civilių, įskaitant tris vaikus, policijos pareigūną ir vieną Ukrainos pilietį.

Šiais metais vis labiau intensyvėjantys neramumai sukėlė tarptautinį susirūpinimą ir raginimus sušvelninti padėtį.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

..nusipirko is palestiniecio tik keleta hektaru ,, o priviso !!! ir uzgrobe puse Palestinos. Zinoma gyventi svetur ir netureti savo valstybes-Tevynes ----tai baisu ,bet uz gera darba --atsilyginti okupacija ir zudymais ?! Labai jau nedekingi zydai. O juk ir tie ir anie yra kraujo broliai--arabai.taikos! tiems Arabijos nedraugams,TAIKOS

o

kokiu velniu okupavo svetymas terutorijas ?===

Davė

velniams valstybę,pasijautė pasaulio šeimininkais
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS