Izraelis pareiškė nesantis susijęs su galingais sprogimais Beiruto uoste | KaunoDiena.lt

IZRAELIS PAREIŠKĖ NESANTIS SUSIJĘS SU GALINGAIS SPROGIMAIS BEIRUTO UOSTE

Izraelio kariškiai antradienį pareiškė, kad jų pajėgos nėra niekaip susijusios su Beiruto uosto zonoje driokstelėjusiais dviem galingais sprogimais, per kuriuos, kaip pranešama, šimtai žmonių buvo sužeista ir galbūt dešimtys žuvo.

Vienas Izraelio gynybos pajėgų šaltinis sakė televizijai, kad žydų valstybė Libano sostinės nebombardavo.

„Sprogimas įvyko ne [šiitų sukarinto judėjimo] „Hizbollah“ šaudmenų sandėlyje. Šis įvykis nesusiję su [Izraelio] saugumo užtikrinimu“, – pabrėžė jis..

Kelios arabų žiniasklaidos priemonės citavo „Hizbollah“ šaltinius, kad ankstesni pranešimai, jog sprogo šios organizacijos šaudmenų sandėlys, neatitinka tikrovės.

Judėjimas taip pat pažymėjo, kad sprogimo priežastis nebuvo Izraelio smūgis vienam iš jo objektų.

Po dviejų galingų sprogimų Beiruto uoste, kurių smūginės bangos nuniokojo didelę miesto teritoriją, įvykio epicentre kilo didelis gaisras.

Libano Raudonojo Kryžiaus pirmininkas Georges'as Kettaneh (Žoržas Ketana) per televiziją LBC kalbėjo apie šimtus sužeistųjų ir pridūrė „Mus paralyžiavo telefono skambučių lavina.“

Įvykio vietoje dirba ugniagesiai ir medikai, įskaitant Raudonojo Kryžiaus darbuotojus.

Visoms Beiruto ligoninėms pranešta būti pasiruošusioms dideliam nukentėjusiųjų antplūdžiui.

Pirminiuose žiniasklaidos pranešimuose sakoma, kad sprogimas driokstelėjo pirotechnikos sandėlyje. Vėliau sveikatos apsaugos ministras Hammadas Hassanas (Hamadas Hasanas) sakė, kad sprogo pirotechnikos prikrautas laivas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS