Izraelis pranešė smogęs 130 karinių taikinių Gazoje ir pražudęs 15 kovotojų | KaunoDiena.lt

IZRAELIS PRANEŠĖ SMOGĘS 130 KARINIŲ TAIKINIŲ GAZOJE IR PRAŽUDĘS 15 KOVOTOJŲ

Izraelio kariuomenė antradienį pranešė smogusi 130 „karinių taikinių“ Gazos ruože ir nukovusi 15 „Hamas“ ir „Islamo džihado“ kovotojų. Izraelis atsakomuosius antskrydžius surengė palestiniečių grupuotėms į Izraelį paleidus daug raketų.

„Smogėme 130 karinių taikinių, kurių dauguma priklausė Gazos ruožą kontroliuojančiai islamistų grupuotei „Hamas“, žurnalistams sakė kariuomenės atstovas Jonathanas Conricus.

„Remiantis dabartiniais mūsų duomenimis, nužudėme 15 „Hamas“ ir „Islamo džihado“ grupuočių narių“, – sakė jis.

Smurto padaugėjo po Izraelio policijos susirėmimų su palestiniečiais prie Al Aksos mečetės, per kuriuos buvo sužeista šimtai palestiniečių.

Susirėmimai prasidėjo, palestiniečiams ėmus svaidyti daiktus į Izraelio saugumo pajėgas. „Hamas“ paskelbė pirmadienio 15 val. terminą, iki kurio, pasak grupuotės, Izraelio pajėgos turėjo palikti Al Aksos aikštę.

Terminui pasibaigus, „Hamas“ ir kitos ginkluotos grupuotės iš Gazos Ruožo į Izraelį paleido daugybę raketų, taikytasi ir į Jeruzalę.

Izraelio kariuomenės atstovas J. Conricus tikino, kad nuo pirmadienio iš Gazos į Izraelį buvo paleista apie 200 raketų. Daugiau nei 90 proc. jų numušė Izraelio gynybinė sistema.

Sveikatos apsaugos pareigūnai Gazoje pranešė, kad antskrydžiai pražudė 22 žmones, įskaitant devynis vaikus.

J. Conricus teigė, kad Izraelis kol kas dar negali patvirtinti ar paneigti, jog antskrydžiai ruože pareikalavo civilių gyvybių. Jis sakė, kad taikytasi į ginklų gamybos ir laikymo vietas, pratybų, apmokymų vietas bei karines bazes Gazoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS