Izraelis reikalauja JT pasmerkti „beatodairiškas atakas“ iš Gazos Ruožo | KaunoDiena.lt

IZRAELIS REIKALAUJA JT PASMERKTI „BEATODAIRIŠKAS ATAKAS“ IŠ GAZOS RUOŽO

Aštrėjant smurtui Artimuosiuose Rytuose, Izraelis ragina Jungtines Tautas (JT) pasmerkti „beatodairiškas atakas“ iš Gazos Ruožo.

Izraelio ambasadorius JT ir JAV Giladas Erdanas ketvirtadienį laiške reikalavo, kad tarptautinė bendruomenė „aiškiai pasmerktų atakas prieš civilius ir gyvenamąsias teritorijas ir paremtų pagrindinę Izraelio teisę į savigyną“.

Trečiadienį palestiniečių ambasadorius JT Rijadas Mansuras pareikalavo nutraukti Izraelio atakas „prieš palestiniečių civilius gyventojus“. Jis tai pat ragino Izraelį sustabdyti savo „planus dėl prievartinio išvarymo ir etninio valymo“ prieš palestiniečius Rytų Jeruzalėje.

Izraelio ambasadorius G. Erdanas dabar rašė: „Izraelio valstybė nėra suinteresuota eskalacija“. Tačiau Izraelis esą turi teisę ginti savo piliečius ir savo suverenitetą ir tai toliau ryžtingai darys.

Kruvinos kovos tarp palestiniečių ir Izraelio

Scanpix nuotr.

Diplomatinių šaltinių duomenimis, JT Saugumo Taryba penktadienį 17.00 val. Lietuvos laiku trečią kartą nuo pirmadienio aptars konfliktą.

Nuo pirmadienio vakaro iš Gazos Ruožo į Izraelį buvo paleista per 1 600 raketų. Izraelio pajėgos savo ruožtu 600 kartų bombardavo taikinius Gazos Ruože. Abiejose pusėse būta žuvusiųjų ir sužeistųjų. Eskalacija sukėlė tarptautinius būgštavimus dėl naujo karo Artimuosiuose Rytuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Cha

Patys musa ir patys rekia kiek sviediniu per diena isiunca i palestina atgal tegul paskaiciuoja kas ka musa

Anonimas

nereikejo listi i svetima teritorija,patys prisiprase ,

Anonimas

ne is es tos raketos leke! ka jie gali is es reikalaut,lai is Dubajaus reikalauja

SUSIJUSIOS NAUJIENOS