J. Bidenas: JAV neleis Rusijai naudotis „dujų šantažu“ | KaunoDiena.lt

J. BIDENAS: JAV NELEIS RUSIJAI NAUDOTIS „DUJŲ ŠANTAŽU“

JAV prezidentas prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) ketvirtadienį sakė, kad jo šalis neleis Rusijai naudotis „dujų šantažu“ spausti Vašingtono sąjungininkes Europoje ir žlugdyti sankcijas, įvestas Maksvai už invaziją į Ukrainą.

„Neleisime Rusijai bauginimu arba šantažu išsisukti nuo šių sankcijų. Neleisime jiems naudotis savo nafta ir dujomis, kad išvengtų padarinių už savo agresiją“, – pabrėžė J. Bidenas..

Rusija, spaudžiama tarptautinės bendrijos dėl karo Ukrainoje, trečiadienį nutraukė dujų tiekimą Bulgarijai ir Lenkijai – Europos Sąjungos ir NATO narėms.

„Yra Rusijos šaudymo sau į koją elementas, – šią padėtį per susitikimą su Atstovų Rūmų užsienio reikalų komitetu pakomentavo JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas). – Pajamos ir ištekliai, kuriuos ji galėtų gauti iš šio pardavimo, nebebus gaunami.“

A. Blinkenas taip pat atkreipė dėmesį, kad padidintas suskystintų gamtinių dujų tiekimas iš Jungtinių Valstijų „padės kompensuoti bet kokį stygių, įskaitant galintį atsirasti dėl Rusijos mėginimo naudotis tuo kaip šantažo įrankiu“.

Vokietija sulaukė ypač daug kritikos, kad savo priklausomybe nuo dujų suteikė Rusijai veiksmingą spaudimo įrankį.

Gairės: Joe Bidenas, Rusija, Dujos, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS