J. Navalnaja po vyro mirties susitiks su ES ministrais | KaunoDiena.lt

J. NAVALNAJA PO VYRO MIRTIES SUSITIKS SU ES MINISTRAIS

  • 13

Aleksejaus Navalno našlė pirmadienį Briuselyje susitiks su europiečių užsienio reikalų ministrais, pranešė Europos Sąjungos pareigūnai, Rusijos teismams įkalinus dešimtis žmonių, sulaikytų per Kremliaus kritiko atminimo mitingus.

47 metų A. Navalnas mirė penktadienį vienoje Arkties pataisos kolonijoje, kur buvo nuteistas kalėti 19 metų pagal kaltinimus, kuriuos nepriklausomos teisių gynimo grupės ir Vakarų šalys pasmerkė kaip kerštą už opoziciją Kremliui.

ES užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis (Žozepas Borelis) sakė, kad pirmadienį pasveikins Juliją Navalnąją bloko Užsienio reikalų tarybos posėdyje.

„ES ministrai pasiųs tvirtą paramos žinią laisvės kovotojams Rusijoje“ ir pagerbs A. Navalno atminimą, sekmadienį pridūrė jis socialiniame tinkle „X“.

A. Navalnas buvo pagrindinis Rusijos opozicijos lyderis, kurį palaikė daugybė žmonių dėl jo vykdomos kampanijos prieš prezidento Vladimiro Putino korupciją.

Praėjus kelioms valandoms po to, kai buvo paskelbta apie vyro mirtį, J. Navalnaja, kuri jo nematė jau dvejus metus, pareiškė, kad už tai asmeniškai atsako V. Putinas.

Ji paragino tarptautinę bendruomenę „susivienyti ir nugalėti šį blogį ir siaubą keliantį režimą“.

Italijos užsienio reikalų ministras Antonio Tajani (Antonijus Tajanis) sakė, kad J. Navalnajos žodžiai „privers mus pajusti grėsmę, kuri slegia Rusijos piliečius ir kiekvieną mūsų Europos regioną“, kur „gėdingai ir neatsakingai sugrįžo smurtas, brutalumas ir karas“.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

nauja

"žvaigždė " Europos padangėje .........

MATOMAI....

Cichanovskaja ją pamokė: durna, nepergyvenk dabar gyvensi, kaip inkstas taukuose...

Rusijos prezidente

Galim ją į Lietuvą pakviesti kaip Rusijos prezidente?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS