J. Stoltenbergas: Rusija prarado Ukrainoje šimtus orlaivių, tūkstančius tankų, 300 tūkst. karių | KaunoDiena.lt

J. STOLTENBERGAS: RUSIJA PRARADO UKRAINOJE ŠIMTUS ORLAIVIŲ, TŪKSTANČIUS TANKŲ, 300 TŪKST. KARIŲ

Kare su Ukraina Rusija prarado nemažą dalį savo įprastinių ginkluotųjų pajėgų: šimtus orlaivių, tūkstančius tankų ir 300 tūkst. kareivių, per spaudos konferenciją po NATO ir Ukrainos tarybos užsienio reikalų ministrų susitikimo sakė NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas, pranešė „Ukrinform“.

„Kariniu požiūriu Rusija prarado didelę dalį savo įprastinių pajėgų. Šimtus orlaivių. Tūkstančius tankų. Ir daugiau nei 300 tūkst. aukų“, – sakė NATO generalinis sekretorius.

Pabrėžęs, kad įsiverždamas į Ukrainą Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas „padarė strateginę klaidą“, jau susilpninusią Rusiją, NATO generalinis sekretorius pridūrė, jog „neturime nuvertinti Rusijos“. „Rusijos ekonomika pertvarkyta karo reikmėms. V. Putinas nepaiso aukų. Rusijos tikslai Ukrainoje nepasikeitė“, – sakė jis.

Be to, Rusija prieš žiemą sukaupė dideles raketų atsargas ir yra „naujų bandymų smogti Ukrainos elektros tinklui ir energetikos infrastruktūrai“, sakė J. Stoltenbergas. „Džiaugiuosi, kad sąjungininkės ir toliau stiprina Ukrainos oro gynybą. Praėjusią savaitę 20 NATO sąjungininkių susitarė sudaryti Ukrainos oro gynybos koaliciją. Tai padės apsaugoti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas ir miestus. Ir išgelbėti ukrainiečių gyvybes“, – sakė NATO generalinis sekretorius.

Pirmasis NATO ir Ukrainos tarybos užsienio reikalų ministrų posėdis įvyko Briuselyje lapkričio 29 dieną.

 

Gairės: karas Ukrainoje, Rusija, Jensas Stoltenbergas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS