Japonijoje prie Fukušimos elektrinės įvyko žemės drebėjimas | KaunoDiena.lt

JAPONIJOJE PRIE FUKUŠIMOS ELEKTRINĖS ĮVYKO ŽEMĖS DREBĖJIMAS

  • 0

Šiaurės rytų Japoniją netoli katastrofą išgyvenusios Fukušimos atominės elektrinės antradienį sukrėtė 5,6 balo žemės drebėjimas, tačiau cunamio pavojaus nėra, paskelbė japonų ir amerikiečių pareigūnai.

Drebėjimo židinys buvo 42,3 km gylyje, o epicentras – Ramiajame vandenyne, 34 km į rytus-šiaurės rytus nuo Namijės miesto, pranešė JAV Geologijos tarnyba (USGS).

Japonijos meteorologijos agentūra nurodė, kad per drebėjimą siūbavo kai kurie dangoraižiai Tokijuje ir kad cunamio pavojaus nėra.

Pranešimų apie žalą ar sužeidimus kol kas nebuvo, tačiau turėjo sustoti kai kurie vietinio susisiekimo traukiniai, pranešė visuomeninis transliuotojas NHK.

Fukušimos elektrinę eksploatuojanti kompanija „Tokyo Electric Power“ pranešė, kad jokios anomalijos neužfiksuotos.

Per galingą 2011 metų kovo 11-osios žemės drebėjimą tame regione susidarė cunamis, kuris talžė šalies šiaurės rytų pakrantę. Žuvo ar dingo daugiau kaip 18 500 žmonių, buvo pažeisti trys Fukušimos atominės elektrinės reaktoriai.

Lapkričio mėnesį galingas, 6,9 balo žemės drebėjimas sukėlė paniką ir 1 m aukščio cunamį, kuris pasiekė krantą ties Fukušima, bet žalos nepadarė.

Japonija yra ties keturių tektoninių plokščių sandūra; šalyje kasmet įvyksta palyginti stiprių žemės drebėjimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS