Jaunieji sportininkai Ukrainoje išgyveno siaubą: prie namų sprogo raketa, naktį praleidome rūsyje | KaunoDiena.lt

JAUNIEJI SPORTININKAI UKRAINOJE IŠGYVENO SIAUBĄ: PRIE NAMŲ SPROGO RAKETA, NAKTĮ PRALEIDOME RŪSYJE

  • 0

Romanas, Stepanas ir Ivanas jau beveik mėnesį gyvena Lietuvoje. Prasidėjus karui Ukrainoje jaunuoliams teko skubiai apleisti namus, praneša LNK.

„Ryte tiesiog prie mūsų namų sprogo raketa. Tai buvo labai baisu. Naktį prieš mes praleidome rūsyje. Kai tai atsitiko, mes iš karto, per valandą, susiruošėme ir išvykome“, – pasakojo jaunasis penkiakovininkas iš Ukrainos Roman Popov.

„Šiuo metu man labai sunku susikaupti, kai girdžiu, kas vyksta su Ukrainos žmonėmis. Daugelis mano artimųjų vis dar gimtinėje“, – kalbėjo jaunasis penkiakovininkas iš Ukrainos Stepan Butenko.

Dabar vaikinai su daugiau nei dvidešimčia savo artimųjų ir kolegų glaudžiasi Kaune, kuriame ne tik gyvena, bet ir treniruojasi.

„Kai čia atvykome, Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacija suteikė mums visas reikalingas priemones treniruotėms – sportinius batelius, aprangą – beveik viską“, – sakė jaunasis penkiakovininkas iš Ukrainos Ivan Maksymenko.

Jaunuosius sportininkus prižiūrintys Lietuvos treneriai tikina, kad tokioje situacijoje sunkiausia jiems šiuo metu sutelkti visą dėmesį į sportą.

„Šiandien jiems sudėtingiausia yra pasikeitusi aplinka. Kai kuriems dar sudėtingiau, nes gyvena be tėvų arba tik su vienu iš tėvų, tai dažnai mintys būna ne treniruočių procese, o Ukrainoje“, – atviravo šiuolaikinės penkiakovės treneris Paulius Aleksandravičius.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Kartu su sportininkais apsistojo ir keletas artimųjų. Vis dėlto, visi jie viliasi, kad jau netrukus galės grįžti į savo gimtuosius kraštus. „Likimas mus atvedė į Lietuvą, tai yra labai sunki ir sudėtinga tema. Noriu pasakyti, kad ir kaip ten bebūtų, šiuo metu viena mano širdies pusė yra su vaikais, o kita – mano gimtajame Kyjive. Aš manau, kad jame taip pat būčiau naudinga, tačiau čia – vaikai. Man tai – labai sunki tema“, – sakė pabėgėlė iš Ukrainos Viktorija Krasnikova-Gerasymenko.

Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacija pirmuosius ukrainiečius priėmė vos po poros dienų nuo karo pradžios, Federacijos vadovas iš pradžių juos apgyvendino savo namuose. Vėliau, daugėjant ukrainiečių, buvo rastos naujos vietos apsistoti.

„Geri žmonės leido apsigyventi jų negyvenamame dideliame nuosavame name, kur šiuo metu gyvena penkiolika žmonių. O Lietuvos universiteto bendrabutyje, Kaune, Aušros gatvėje, gyvena dar keturiolika žmonių“, – teigė Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos prezidentas Aistis Baronas.

Pasak federacijos prezidento, didžioji dalis jų priglaustų ukrainiečių, bėgdami iš gimtinės su savimi pasiėmė tik kelis daiktus. „Jei galima taip sakyti, tai 99 proc. atvyko taip, kaip stovi. Tik keli buvo pasirengę – atsivežė špagas, bet šiaip jokio inventoriaus. Apie inventorių nėra ką kalbėti. Žmonės, palikę namus, neturėjo paprasčiausių dalykų“, – kalbėjo A. Baronas.

Vienai jaunai penkiakovininkei Vilniuje padeda ir geriausia praėjusių metų sportininkė, Tokijo olimpiados vicečempionė Laura Asadauskaitė.

Gairės: karas Ukrainoje, sportininkai, penkiakovininkai, prieglobstis Lietuvoje, LNK turinys
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS