Per JAV aviacijos smūgį Somalyje žuvo daugiau kaip 100 „Shabaab“ kovotojų | KaunoDiena.lt

PER JAV AVIACIJOS SMŪGĮ SOMALYJE ŽUVO DAUGIAU KAIP 100 „SHABAAB“ KOVOTOJŲ

  • 0

Per JAV pajėgų aviacijos smūgį su „al Qaeda“ susijusiai grupuotei „Shabaab“ Somalyje antradienį žuvo daugiau kaip 100 džihadistų, pranešė kariškiai.

„Koordinuodamos (veiksmus) su Somalio federaline vyriausybe, JAV pajėgos Somalyje šį antradienį, lapkričio 21 dieną, maždaug 10 val. 30 min. Somalio vietos (9 val. 30 min. Lietuvos) laiku sudavė aviacijos smūgį „al Shabaab“ stovyklai, nukaudamos daugiau kaip 100 kovotojų“, – sakoma JAV pajėgų Afrikos vadovybės pareiškime.

Operacija buvo įvykdyta 200 km į šiaurės vakarus nuo sostinės Mogadišo.

JAV kariškiai pastaraisiais mėnesiais intensyvino savo operacijas Somalyje ir vykdė vis daugiau smūgių iš bepiločių lėktuvų „Shabaab“ ir kitiems džihadistams.

Lapkričio 13 dieną Pentagonas paskelbė, kad JAV pajėgos per kelias dienas Somalyje nukovė 40 „Shabaab“ ir „Islamo valstybės“ kovotojų.

JAV operacijos intensyvinamos prezidentui Donaldui Trumpui (Donaldui Trampui) kovo mėnesį sušvelninus suvaržymus JAV kariškiams ir leidus be konkretaus Baltųjų rūmų pritarimo imtis veiksmų prieš įtariamus teroristus, kai manoma, kad to reikia.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS