JAV rado dingusį sraigtasparnį: tęsiama penkių jūrų pėstininkų paieška | KaunoDiena.lt

JAV RADO DINGUSĮ SRAIGTASPARNĮ: TĘSIAMA PENKIŲ JŪRŲ PĖSTININKŲ PAIEŠKA

  • 1

Kalifornijoje trečiadienį rastas dingęs karinis sraigtasparnis, tačiau vis dar ieškoma penkių juo skridusių jūrų pėstininkų, pranešė jų korpusas.

Penki jūrų pėstininkai skrido sraigtasparniu CH-53E „Super Stallion“ iš Kričo oro pajėgų bazės Nevadoje į Jūrų pėstininkų korpuso oro pajėgų stotį Miramare pietų Kalifornijoje, kai antradienį „buvo pranešta, kad orlaivis vėluoja“, sakoma tarnybos išplatintame pareiškime socialiniame tinkle „Facebook“.

„Kitą dieną civilinės institucijos rado orlaivį Pain Valyje, Kalifornijoje“, – sakoma pareiškime.

„3-iasis jūrų pėstininkų lėktuvų sparnas koordinuoja paieškos ir gelbėjimo darbus“ ir „naudoja antžemines ir aviacijos priemones, kad surastų lėktuvo įgulą, bendradarbiaudamas su San Diego apygardos šerifo departamentu ir daugeliu federalinių, valstijos ir vietos agentūrų“, sakoma pranešime.

Jūrų pėstininkų korpusas neužsiminė, kad su sraigtasparniu buvo rasti palaikai, o tai reiškia, kad juo skridę žmonės galėjo išgyventi.

Pastaraisiais metais įvyko nemažai avarijų, susijusių su JAV kariniais orlaiviais. Pernai lapkritį prie Japonijos krantų sudužus lėktuvui V-22 „Osprey“, žuvo aštuoni pilotai.

Tą patį mėnesį per pratybas Viduržemio jūroje nukritus sraigtasparniui žuvo penki amerikiečių kariai, o 2023-ųjų rugpjūtį Australijoje įvykusi dar viena „Osprey“ avarija nusinešė trijų jūrų pėstininkų gyvybes.

Praėjusių metų balandį du sraigtasparniai, grįžtantys iš mokomosios misijos atokioje Aliaskos vietovėje, susidūrė vienas su kitu. Nelaimės metu žuvo trys kariškiai ir dar vienas buvo sužeistas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Aš manau

Kad tuos jankiu imperijalistus rykliai suvalgė

SUSIJUSIOS NAUJIENOS