JAV sulaikyti du klimato aktyvistai, nusitaikę į E. Degas skulptūrą | KaunoDiena.lt

JAV SULAIKYTI DU KLIMATO AKTYVISTAI, NUSITAIKĘ Į E. DEGAS SKULPTŪRĄ

  • 3

JAV penktadienį sulaikyti du klimato aktyvistai, kurie praėjusį mėnesį Nacionalinėje dailės galerijoje nusitaikė į prancūzų dailininko Edgaro Degas (Edgaro Dega) skulptūrą, pranešė amerikiečių pareigūnai.

53 metų Timothy Martinas (Timotis Martinas) pasidavė Šiaurės Karolinos pareigūnams, o 53 metų Joanna Smith (Džoana Smit) pasidavė Vašingtone, pranešė JAV prokuratūra.

T. Martinui ir J. Smith pateikti kaltinimai dėl sąmokslo įvykdyti nusikaltimą prieš Jungtines Valstijas ir žalos Nacionalinės dailės galerijos ekspozicijai, sakoma JAV pareiškime.

Jiedu kaltinami dažais sutepę Nacionalinėje dailės galerijoje Vašingtone eksponuojamos E. Degas skulptūros „Mažoji keturiolikmetė šokėja“ (La petite danseuse de quatorze ans) apsauginį stiklą.

Už tai atsakinga grupė „Declare Emergency“, kuri, pasak JAV prokuroro, taip pat yra blokavusi kelius Vašingtono apylinkėse, siekdama atkreipti dėmesį į klimato problemas.

JAV prokuroras teigė, kad padaryta maždaug 2 400 JAV dolerių (maždaug 2 200 eurų) žala, o eksponatas 10 dienų turėjo būti pašalintas iš viešos ekspozicijos.

T. Martinui ir J. Smith gresia iki penkerių metų kalėjimo už kiekvieną nusikaltimą ir iki 250 tūkst. JAV dolerių (233 tūkst. eurų) bauda.

Šis protestas buvo vienas iš daugelio pastaruoju metu, kai aktyvistai nusitaiko į garsiausius meno kūrinius, kad atkreiptų dėmesį į savo keliamus tikslus dėl klimato kaitos.

Prado muziejuje Madride aktyvistai prisiklijavo rankas prie dviejų garsaus ispanų dailininko Francisco Goya (Fransisko Gojos) paveikslų rėmų, Londono nacionalinėje galerijoje apipylė Vincento van Gogho (Vinsento van Gogo) paveikslą „Saulėgrąžos“ pomidorų sriuba, o Vokietijoje protestuotojai bulvių koše ištepė Claude'o Monet (Klodo Monė) paveikslą Potsdame.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Jie ne klimato aktyvistai o teroristai

padaugint

5 iš 2 ir dar pridėt 5 .................. po to nupurkšt kalkėm ir tegul plauna šaligatvius

tai

reikejo isaiskint tautybe o po to galima daryt isvadas o s varbiausia uzsakova bet kol bids uz /vairo/ nelauk kito nes jis po obam /kalpoku/ kuri nuplesus atsivertu visi parazitai kas prieto ir einama kad kuo maziau auku -;;-;;-;;-;;-;;-

SUSIJUSIOS NAUJIENOS