JAV sulaikyti trys žmonės, galimai planavę surengti šaudynes | KaunoDiena.lt

JAV SULAIKYTI TRYS ŽMONĖS, GALIMAI PLANAVĘ SURENGTI ŠAUDYNES

JAV policija sulaikė tris asmenis, galimai besiruošusius surengti šaudynes trijose šalies valstijose, pirmadienį pranešė televizija CNN.

Remiantis Federalinio tyrimų biuro (FTB) ir Norvolko policijos departamento pareiškimu, Konektikuto valstijoje buvo sulaikytas 22 metų Brandonas Wagsholas (Brandonas Vagšolas).

Tarnybų duomenimis, už valstijos ribų jis mėgino įsigyti didelės talpos šautuvų dėtuvių. Atlikus tyrimą paaiškėjo, kad B. Wagsholas bandė pagaminti modifikuotą šautuvą ir esą paskelbė socialiniame tinkle „Facebook“, jog ketino surengti šaudynes.

Per kratas įtariamojo namuose buvo aptikta kelių rūšių ginklų, įskaitant pistoletą, šautuvą, lazerinį taikiklį, taip pat daug šovinių, neperšaunamoji liemenė, balistinis šalmas bei kitos taktinės įrangos. Dalis ginkluotės buvo įregistruota B. Wagsholo tėvo vardu, bet įtariamasis turėjo galimybę ja naudotis.

Jaunuoliui buvo pareikšti kaltinimai dėl neteisėto didelės talpos dėtuvių laikymo. Įtariamasis buvo paleistas už užstatą ir turės stoti prieš teismą rugsėjo 6 dieną.

Antrasis sulaikytasis yra Tristanas Scottas Wixas (Tristanas Skotas Viksas) iš Deitona Bičo Floridoje. Jis buvo areštuotas po to, kai išsiuntė savo buvusiai merginai kelias žinutes, kuriose esą grasino surengti šaudynes.

Kaip CNN pranešė Volušos apygardos šerifas Michaelas Chitwoodas (Maiklas Čitvudas), pareigūnai aptiko T. S. Wixo bute .22 mm kalibro medžioklinį šautuvą ir 400 šaudmenų.

Tuo metu Ohajo valstijoje buvo sulaikytas trečiasis potencialus šaulys – 20 metų Jamesas Patrickas Reardonas (Džeimsas Patrickas Rirdonas), kaip įtariama, grasinęs surengti šaudynes Jangstauno žydų bendruomenės centre.

Pasak Niu Midltauno policijos viršininko Vincento D'Egidio (Vincento D'Egidijo), J. P. Reardonas paskelbė socialiniame tinkle „Instagram“ vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip kažkoks vyras šaudo iš ginklo.

Jangstauno rajono žydų federacijos vykdomasis vicepirmininkas Andy Lipkinas (Endis Lipkinas) pareiškė, kad toje žinutėje buvo prierašas: „policija identifikavo Jangstauno žydų bendruomenės centro šaulį kaip vietos baltąjį nacionalistą Seamusą O'Rearedoną (Šeimusą O'Rirdoną)“.

Pažymima, kad Seamusas yra J. P. Reardono vardo gėliška versija.

Per atliktą kratą buvo rastas ginklų ir šaudmenų slaptas sandėlis. Įtariamasis turi pasirodyti teisme vėliau pirmadienį.

Per rugpjūčio pradžioje įvykdytas šaudynes Ohajo Deitone ir Teksaso El Pase žuvo 32 žmonės.

Po šių įvykių JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) paragino Kongresą sugriežtinti ginklų kontrolės įstatymus. Vis tik valstybės vadovas pabrėžė, jog siūlymas uždrausti piliečiams įsigyti automatus neturi palaikymo.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

O kiek žudynes planuojančių Pentagone sėdi?.. :S

pypenas

Tokia betvarkė,tik ir gali būti JAV..............???????????????????????????

SUSIJUSIOS NAUJIENOS