JAV sumaitotas turistus vežęs autobusas: yra žuvusiųjų ir sunkiai sužeistų | KaunoDiena.lt

JAV SUMAITOTAS TURISTUS VEŽĘS AUTOBUSAS: YRA ŽUVUSIŲJŲ IR SUNKIAI SUŽEISTŲ

Mažiausiai keturi žmonės žuvo ir dar apie 15 bu buvo kritiškai sužeisti turistus iš Kinijos vežusiam autobusui penktadienį sudužus netoli Braiso Kanjono nacionalinio parko JAV vakarinėje Jutos valstijoje, pranešė vietos tarnybos.

Jutos kelių policija nurodė, kad avarija įvyko ryte, maždaug už 11 km nuo įvažiavimo į parką. Kelią teko uždaryti, o į nelaimės vietą skubiai išvyko greitosios pagalbos ir gelbėjimo automobiliai.

Kaip pranešama, autobusu į parką važiavo iš viso 30 žmonių, įskaitant vairuotoją.

„Keturi žuvo, 12–15 – kritiškai sužeisti, dar 10 patyrė nuo lengvų iki sunkių sužeidimų“, – sakoma policijos „Twitter“ žinutėje.

Policija taip pat paskelbė nuotraukų, kuriose matyti sulamdytas autobusas smarkiai įlenktu stogu, gulintis pagrindinio į parką vedančio kelio pakraštyje.

„Autobusas, važiavęs į rytus, nulėkė nuo kelio ir versdamasis atsitrenkė į apsauginį atitvarą“, – per feisbuką parašė Garfildo apygardos šerifo biuras ir pridūrė, kad avarijos vieta atrodė „šiurpiai“.

Pareigūnai nurodė, kad sužeistieji gabenami į kelias ligonines, kai kurie – sraigtasparniu.

Kinijos ambasada Vašingtone per tviterį parašė inicijavusi procedūras nepaprastiesiems atvejam ir pasiuntusi darbuotojų padėti nukentėjusiems.

Jutos gubernatorius Gary Hartas (Garis Hartas) išreiškė liūdesį dėl nelaimės.

„Man širdis nusirito į kulnus, kai išgirdau žinias, jog netoli Braiso kanjono sudužo turistinis autobusas, – jis parašė per „Twitter“. – Gedžiu su visais, per šį sudužimą praradusiais mylimus žmones, ir esu dėkingas už gelbėtojų spartų darbą, taip pat visiems, pasisiūliusiems dirbti vertėjais.“

Braiso Kanjono parkas yra vienas lankomiausių JAV nacionalinių parkų: kasmet jis pritraukia apie 1,5 mln. turistų.

GALERIJA

  • JAV sumaitotas turistus vežęs autobusas: yra žuvusiųjų ir sunkiai sužeistų
EPA-ELTOS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS