JAV teisingumo departamentas sugriežtino kaltinimus „WikiLeaks“ įkūrėjui | KaunoDiena.lt

JAV TEISINGUMO DEPARTAMENTAS SUGRIEŽTINO KALTINIMUS „WIKILEAKS“ ĮKŪRĖJUI

  • 0

JAV teisingumo departamentas trečiadienį sugriežtino kaltinimus vyriausybių paslaptis viešinančio tinklalapio „WikiLeaks“ įkūrėjui Julianui Assange'ui (Džulianui Asandžui), kaltinamajame akte išdėstydamas naujus įrodymus, kad jis samdė programišius ir susimokė įsibrauti į kompiuterius.

J. Assange'ui jau grėsė 18 kriminalinių kaltinimų JAV, o naujausias kaltinamasis aktas šio skaičiaus nepadidino, tačiau papildė kaltinimus.

Pakoreguotame kaltinamajame akte, be kitų dalykų, teigiama, kad J. Assange'as susimokė su asmenimis iš programišių grupių „LulzSec“ ir „Anonymous“.

Jame taip pat sakoma, kad jis be leidimo pateko į „vienos NATO šalies vyriausybės kompiuterių sistemą“.

J. Assange'as kaltinamas pagal JAV kovos su šnipinėjimu įstatymą už slaptų dokumentų, kuriuose buvo išsamiai aprašyti JAV karinių kampanijų Afganistane ir Irake aspektai, paskelbimą 2010 metais.

Vašingtonas teigia, kad 48 metų australas padėjo žvalgybos analitikui Chelsea Manning (Čelsi Maning) pavogti dokumentus, o paskui neatsakingai atskleidė konfidencialius šaltinius visame pasaulyje.

„Wikileaks“ trečiadienį socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė, kad „naujasis pakeičiantis kaltinamasis aktas prieš Julianą Assange'ą yra dar vienas beviltiškas Teisingumo departamento bandymas apkvailinti visuomenę“.

J. Assange'as šiuo metu laikomas Belmaršo griežto apsaugos režimo kalėjime Londone ir kovoja, kad nebūtų išduotas Jungtinėms Valstijoms.

2012 metais J. Assange'as pažeidė paleidimo už užstatą sąlygas ir prisiglaudė Ekvadoro ambasadoje, kad išvengtų atskiro teisinio proceso Švedijoje. Vis dėlto pernai, panaikinus paskutines apsaugos priemones, jis buvo britų policijos išvilktas iš ambasados.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS