JAV vadovaujama koalicija sudavė smūgį „al Qaeda“ šiaurės vakarų Sirijoje | KaunoDiena.lt

JAV VADOVAUJAMA KOALICIJA SUDAVĖ SMŪGĮ „AL QAEDA“ ŠIAURĖS VAKARŲ SIRIJOJE

  • 2

JAV vadovaujama koalicija pirmadienį pranešė, kad jos aviacija prieš dieną sudavė smūgį džihadistams šiaurės vakarų Sirijoje, per kurį, kaip pranešė stebėtojai, žuvo aštuoni kovotojai, įskaitant kelis su džihadistų tinklu „al Qaeda“ susijusios grupuotės vadus.

„Ši operacija buvo nukreipta prieš AQ-S agentus, atsakingus už grėsmę JAV piliečiams arba mūsų partneriams ir nekaltiems civiliams keliančių išpuolių organizavimą užsienyje“, – sakoma JAV Centrinio štabo pareiškime, kuriame minimas tinklo „al Qaeda“ Sirijoje akronimas.

Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi padėtį Sirijoje stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) informavo, kad tarp džihadistų, žuvusių Alepo provincijoje, yra šeši džihadistų grupuotės „Hurras al Deen“ vadai.

Tarp žuvusių džihadistų lyderių yra du tunisiečiai, du alžyriečiai, vienas egiptietis ir vienas siras, pridūrė SOHR.

„Drauge su sąjungininkais ir partneriais toliau taikysimės į „Daesh“ ir „al Qaeda“, kad šios dvi grupuotės nerastų saugaus prieglobsčio Sirijoje“, – nurodė Centrinis štabas, vartodamas džihadistų grupuotės „Islamo valstybė“ arabišką pavadinimą.

Džihadistų grupuotė „Hurras al Deen“ palaiko ryšius su „al Qaeda“ tinklu ir buvusiu šio tinklo padaliniu Sirijoje „Hayat Tahrir al Sham“ (HTS), kontroliuojančiu didžiąją dalį Idlibo provincijos ir atskiras teritorijas kaimyninėse Hamos, Latakijos ir Alepo provincijose.

Nuo 2014 metų, kai buvo suformuota, JAV vadovaujama koalicija kovoja su džihadistų grupuote „Islamo valstybė“ Sirijos šiaurės vakarinėje dalyje, nors nuo 2017 metų jos rengiamų aviacijos smūgių skaičius gerokai sumažėjo.

2017 metų kovą SOHR pranešė apie JAV vadovaujamos koalicijos suduotą aviacijos smūgį  vienai mečetei Alepo provincijos šiaurinėje dalyje, per kurį žuvo 49 žmonės, dauguma – civiliai.

Pentagonas paneigė, kad per koalicijos smūgį žuvo toks didelis skaičius taikių gyventojų. Jis taip pat nepripažino, kad operacijos taikiniu tapo maldos namai ir nurodė, kad per ją galėjo žūti tik vienas civilis gyventojas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

kokia

dar koalicija kai svetimu vardu smurtaujama nes ten daug naftos kaip ir irane ir naglai zudomi zmones kurie kovoja uz tevyne kaip vietname ir kt azijos salyse ta dare /pasiute sunys/ jav generolai su mosad kapelionais ir kt pidarais.....

tai cia taip iseina ,kad koolicija

bomborduoja savus dzzichadistus su kuriais verte Asada is posto, ....siems pralaimejus --dabar subumbina .......amerikoniska meile ...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS