JAV valstybės sekretorius: Izraelio įsiveržimas į Rafą būtų klaida | KaunoDiena.lt

JAV VALSTYBĖS SEKRETORIUS: IZRAELIO ĮSIVERŽIMAS Į RAFĄ BŪTŲ KLAIDA

  • 4

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) ketvirtadienį pareiškė, kad Izraelio kariuomenės sausumos puolimas pietiniame Gazos Ruožo Rafos mieste būtų klaida.

A. Blinkenas Izraelio planuojamą puolimą pavadino nereikalingu ir pridūrė, kad yra geresnis būdas kovoti su nuolatine islamistų grupuotės „Hamas“ keliama grėsme.

Taip pat ketvirtadienį JAV valstybės sekretorius pareiškė, kad Katare vykstančios derybos dėl paliaubų Gazos Ruože ir įkaitų išlaisvinimo pamažu juda į priekį.

Spaudos konferencijoje jis pridūrė, kad Vašingtonas ir toliau sieks susitarimo, pabrėždamas, kad tai padaryti yra sunku, bet tikrai įmanoma.

Per karą išprovokavusį beprecedentį „Hamas“ spalio 7-osios išpuolį Izraelyje, oficialiais duomenimis, žuvo apie 1 160 žmonių, daugiausia civilių.

„Hamas“ taip pat paėmė apie 250 įkaitų, iš kurių, Izraelio žiniomis, Gazos Ruože dar yra apie 130, įskaitant 33 žuvusius įkaitus.

Pažadėjęs sunaikinti „Hamas“, Izraelis pradėjo didžiulį karinį puolimą, per kurį, anot „Hamas“ valdomos teritorijos Sveikatos apsaugos ministerijos, apgultame anklave žuvo mažiausiai 31 988 žmonės, daugiausia moterys ir vaikai.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Tiesiai

IZRAELIS pagaliau sutvarkys velnius alachinius, sutrins į miltus ir sumaitins amerikonui, kuris pergyvena, kad jo kontaktai su velniais neišlįstų.

TAI KO ČIA TIK PLIURPI?

Varyk šimtus sankcijų Izraeliui. Ko čia tik liežuvį laidai? Šuns balsas į dangų neina.

Paf

Žydai be pagaliukų negali
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS