JK gynybos sekretorius: Putinas nori tapti „vėžiniu augliu“ Ukrainoje | KaunoDiena.lt

JK GYNYBOS SEKRETORIUS: PUTINAS NORI TAPTI „VĖŽINIU AUGLIU“ UKRAINOJE

Didžiosios Britanijos gynybos sekretorius Benas Wallace`as interviu televizijos kanalui „Sky News“ pavadino Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną „etniniu nacionalistu“, kuris nori tapti „vėžiniu augliu“ Ukrainoje.

Paklaustas, ar V. Putinas gali išplėsti karą už Ukrainos ribų, B. Wallace`as pareiškė, jog Kremliaus šeimininkas „visada turėjo tokių ambicijų“, kadangi yra „etninis nacionalistas“.

„Akivaizdu, kad yra kitų rusakalbių grupių, į kurias jis žiūri taip pat, kaip nacistai Antrojo pasaulinio karo metais – kad esą šie žmonės priklauso jiems“, – sakė gynybos sekretorius.

Jo manymu, V. Putinas iš nevilties mėgina išplėsti karą į Moldovos Uždniestrės regioną.

„Mes kol kas nežinome atakų Uždniestrėje detalių ir kas jas surengė, bet jei tai buvo Rusija, ji padarė strateginę klaidą“, - teigė B. Wallace`as.

Anot jo, dabar V. Putinas gali mėginti sujungti užgrobtas Ukrainos teritorijas ir „tiesiog tapti vėžiniu augliu Ukrainoje“. Todėl Vakarai turi padėti Ukrainai atremti Rusijos kariuomenę.

J. Wallace'as taip pat teigė, kad JK galėtų paremti Ukrainos bandymą atsiimti 2014 metais aneksuotą Krymą, bet pirmiausia reikia išmušti Rusiją iš pozicijų, kurias ji užėmė po vasario 24 d.

Gairės: karas Ukrainoje, Benas Wallace, Vladimiras Putinas, vertinimas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS