JK nuo koronaviruso mirė keleivio apkosėta geležinkelio darbuotoja | KaunoDiena.lt

JK NUO KORONAVIRUSO MIRĖ KELEIVIO APKOSĖTA GELEŽINKELIO DARBUOTOJA

Didžiojoje Britanijoje nuo COVID-19 infekcijos mirė geležinkelio stoties darbuotoja, kurią apspjaudęs ir apkosėjęs žmogus tvirtino sergąs koronavirusu, antradienį pranešė profesinė sąjunga.

Transporto sistemos darbuotojų profesinė sąjunga TSSA nurodė, kad 47 metų Belly Mujinga (Beli Madžinga) virusu užsikrėtė kartu su kolega, praėjus kelioms dienoms po to, kai kovo 22 dieną pora buvo užpulta Viktorijos stotyje Londone.

„Jie dirbo salėje prie bilietų kasų, kai juos apspjaudė vienas visuomenės narys, – sakoma profesinės sąjungos pranešime. – Vyras juos apkosėjo ir pasakė, kad yra užsikrėtęs virusu.“

Po kelių dienų B. Mujingos gydytojas paprašė jai nedarbingumo lapelio dėl iškilusių kvėpavimo takų problemų, nurodė TSSA.

Moteris buvo atleista nuo darbo, bet jai darėsi vis blogiau ir balandžio 2 dieną ji buvo paguldyta į ligoninę ir prijungta prie plaučių vėdinimo aparato.

Po trijų dienų B. Mujinga mirė ir paliko vienuolikmetę dukterį bei vyrą.

Profesinė sąjunga nurodė pranešusi apie šį atvejį geležinkelio saugos priežiūros pareigūnams, kad jie pradėtų tyrimą, ir kreipėsi teisinio patarimo „dėl esamos padėties ir paramos jos šeimai bei kolegoms“.

Didžiosios Britanijos transporto policija (BTP) taip pat atlieka tyrimą dėl šio incidento, nurodė TSSA.

Kol kas su BTP naujienų agentūrai AFP susisiekti nepavyko.

TSSA generalinis sekretorius Manuelis Cortesas (Manuelis Kortesas) sakė, kad B. Mujinga yra „viena iš gerokai per didelio skaičius priešakinėse linijose dirbusių darbuotojų, kurie neteko gyvybės dėl koronaviruso“.

Jis paragino visų priešakinės pozicijose dirbusių ir nuo COVID-19 mirusių darbininkų šeimoms skirti vyriausybės kompensacijas. Jos iki šiol buvo žadamos tik sveikatos apsaugos sistemos darbuotojams.

M. Cortesas taip pat suabejojo, ar geležinkelio bendrovė „Southern Railway“ padarė pakankamai, kad užtikrintų mirusios moters ir kitų savo darbuotojų saugumą siaučiant koronaviruso pandemijai.

„Jos mirtis kelia rimtų klausimų, ji nebuvo neišvengiama“, – kalbėjo profesinės sąjungos vadovas.

Tuo metu „Southern Railway“ direktorė Angie Doll (Endžė Dol) pareiškė, kad kompaniją „sugniuždė“ B. Mujingos mirtis.

„Labai rimtai reaguojame į bet kokius tvirtinimus ir tiriame šiuos pareiškimus“, – sakė ji ir pridūrė, kad keleivių ir darbuotojų saugumas „visuomet išlieka svarbiausias“.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

kaukė

O tas žmo-gas ,katras kosėjo,ar nenu-mira?)Nesąmones skleidžiat,ar ką???

AŠ Manau

Surasti tą idiotą ir pakabinti už kojų aikštėje.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS