JK policija per operaciją Europoje konfiskavo daugiau kaip 700 ginklų | KaunoDiena.lt

JK POLICIJA PER OPERACIJĄ EUROPOJE KONFISKAVO DAUGIAU KAIP 700 GINKLŲ

  • 0

Jungtinės Karalystės Nacionalinė nusikaltimų tyrimų agentūra sekmadienį pranešė, kad, vykdant didžiulę Europos operaciją, kurios metu buvo ieškoma savigynai skirtų pistoletų, Didžiojoje Britanijoje buvo konfiskuota daugiau kaip 700 šaunamųjų ginklų ir sulaikyti 74 asmenys.

Nacionalinė nusikaltimų tyrimų agentūra pareiškime nurodė, kad šie areštai ir konfiskavimas yra prieš penkerius metus pradėto tarptautinio tyrimo, kuriame dalyvavo Ispanijos civilinės gvardijos policijos vadovaujamos pajėgos, Europolas ir kitų Europos šalių pareigūnai, dalis.

Operacija buvo nukreipta į signalinius pistoletus savigynai, kurie gali būti modifikuoti taip, kad taptų mirtinais ginklais.

„Kiekvienas iš šių 700 šaunamųjų ginklų galėjo patekti į netinkamas rankas ir būti panaudotas nusikaltėlių nusikaltimams vykdyti arba, blogiausiu atveju, atimti gyvybę“, – sakė Nacionalinės nusikaltimų tyrimų agentūros direktoriaus pavaduotojas Charlesas Yatesas (Čarlzas Jeitsas).

Nors šiuos ginklus savigynai leidžiama naudoti keliose Europos šalyse, Didžiojoje Britanijoje juos įvežti ir laikyti draudžiama.

„Nusikaltėliai mėgsta šiuos ginklus, nes jie yra pigūs, panašūs į šaunamuosius ginklus, pavyzdžiui, į „Glocks“ pistoletus, todėl gali būti naudojami siekiant įbauginti ar grasinti kitiems, be to, juos galima perdirbti į mirtinus ginklus“, – teigė NCA.

Jis pridūrė, kad didžioji dalis konfiskuotų ginklų buvo sulaikyta Didžiosios Britanijos pasienyje, prieš pradedant juos naudoti.

Ispanijos civilinės gvardijos policijos vadovaujamos pajėgos nustatė įtartinus užsieniečius, kurie savigynai pirko signalinių šaunamųjų ginklų, po to juos susekė ir sulaikė.

GALERIJA

  • JK policija per operaciją Europoje konfiskavo daugiau kaip 700 ginklų
  • JK policija per operaciją Europoje konfiskavo daugiau kaip 700 ginklų
  • JK policija per operaciją Europoje konfiskavo daugiau kaip 700 ginklų
NCA nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS