JK slaugos namuose – daugiau kaip 8 tūkst. su koronavirusu susijusių mirčių | KaunoDiena.lt

JK SLAUGOS NAMUOSE – DAUGIAU KAIP 8 TŪKST. SU KORONAVIRUSU SUSIJUSIŲ MIRČIŲ

Jungtinėje Karalystėje veikiantys slaugos namai užfiksavo daugiau kaip 8 tūkst. su koronaviruso infekcija susijusių savo pacientų mirčių per dviejų mėnesių laikotarpį nuo kovo 2-osios iki gegužės 1-osios, antradienį pranešė valstybinis statistikos biuras.

JK Nacionalinės statistikos biuras nurodė, kad per šį laikotarpį Anglijos ir Velso slaugos namuose užregistruota 8 312 atvejų, kai pacientų mirties liudijime būdavo paminima koronaviruso infekcija COVID-19. Į šį skaičių nepatenka duomenys iš Škotijos ir Šiaurės Airijos – ten tokių atvejų užfiksuota dar keli šimtai.

Anglijoje ir Velse iki gegužės 1-osios užregistruotos iš viso 35 044 su koronavirusu susijusios mirtys.

Šis skaičius yra didesnis nei oficialiai paskelbtas vyriausybės; pastarasis pirmadienį buvo 32 065. Į vyriausybės skelbiamus duomenis neįtraukiami pacientų mirties atvejai, kai COVID-19 tik įtariama, bet nėra patvirtinta testais.

Britanijoje koronavirusu užsikrėtusių žmonių mirčių ligoninėse ir kitur pradeda mažėti. Statistikos biuro sveikatos apsaugos duomenų analizių skyriaus vadovas Nickas Stripe'as (Nikas Straipas) sakė, kad per savaitę užregistruojamų mirčių skaičius mažėja, bet tebėra gerokai didesnis negu įprasta šiuo metų laiku.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Nesamones

rasote.Taip nera.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS