JK tūkstančiai žmonių galėjo gauti klaidingus neigiamus COVID-19 testų atsakymus | KaunoDiena.lt

JK TŪKSTANČIAI ŽMONIŲ GALĖJO GAUTI KLAIDINGUS NEIGIAMUS COVID-19 TESTŲ ATSAKYMUS

Britų sveikatos apsaugos pareigūnai penktadienį paskelbė, kad dėl problemų vienoje privačioje laboratorijoje maždaug 43 tūkst. žmonių galėjo būti klaidingai informuoti, kad jie nėra užsikrėtę koronavirusu.

JK Sveikatos apsaugos agentūra (UKHSA) pranešė, kad vienoje laboratorijoje Vulverhamptone centrinėje Anglijoje sustabdyti tepinėlių tyrimai, nes buvo pranešimų apie neteisingus neigiamus testų rezultatus. Klaidingi rezultatai siejami su dalimi testų, laboratorijoje „Immensa Health Clinic Lab“ atliktų nuo rugsėjo pradžios iki šios savaitės.

Problema išaiškėjo kai kuriems žmonėms, kurių greitųjų COVID-19 testų rezultatai buvo teigiami, atlikus tikslesnius polimerazės grandininės reakcijos (PCR) testus ir gavus neigiamus rezultatus.

„Šioje laboratorijoje tirta maždaug 400 tūkst. mėginių... Dauguma [testų atsakymų] turi būti neigiami, bet maždaug 43 tūkst. žmonių galėjo būti pateikti neteisingi neigiami PCR testų rezultatai“, daugiausia Pietvakarių Anglijoje, nurodė HSA.

Agentūra problemą pavadino „pavieniu incidentu, siejamu su viena laboratorija“, ir sakė, kad su minėtais žmonėmis bus susisiekta, jiems bus patarta pasidaryti dar vieną testą.

Anglijos Vakarų Berkšyro taryba paprašė žmonių, spalio 3–12 dienomis testuotų valstybiniame punkte parodų aikštelėje „Newbury Showground“ ir kurie gavo neigiamus atsakymus, iš naujo pasidaryti testus.

Jungtinėje Karalystėje per dieną atliekama apie 1 mln. COVID-19 testų. Pastarąją savaitę pranešama apie kone 40 tūkst. naujų užsikrėtimo atvejų per dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS